ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΛΕΣΒΟΣ

«Κοροϊδία Κύτελη» δίχως προηγούμενο για τις αποζημιώσεις Μοριανών

Ο Δήμος έχει τα χρήματα από το υπουργείο Μετανάστευσης και δεν τα δίνει στους κατοίκους που εξοργισμένοι μπούκαραν στο Δημαρχείο, και τους μίλησε μόνο ο γραμματέας του Δήμου Ηρ. Κουντουρέλλης

Δυόμιση χρόνια μετά την ολοσχερή καταστροφή του καταυλισμού της Μόριας, ενώ έχουν αναλυτικά από το 2019 οι κάτοικοι αναφέρει ποιες περιουσίες τους έχουν πληγεί, κι ενώ το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δώσει τα χρήματα στον Δήμο Μυτιλήνης, ακόμα δεν έχουν λάβει τα χρήματα!

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fstonisi.gr%2Fvideos%2F817109562732055%2F&show_text=false&width=560&t=0

Από τηλέφωνα σε τηλέφωνα, αρμόδιους και επιτροπές, προσωπικές «διαβεβαιώσεις» του Δημάρχου Μυτιλήνης, «αρμόδια» επιτροπή του Δήμου για τις αποζημιώσεις πέρασαν οι κάτοικοι της Μόριας, οι οποίοι εξοργίστηκαν πλέον από τον εμπαιγμό και σήμερα «μπούκαραν» στο Δημαρχείο Μυτιλήνης απροειδοποίητα.

Ουσιαστική, και φυσικά μη ικανοποιητική, απάντηση τους έδωσε μόνο ο γραμματέας του Δήμου, Ηρακλής Κουντουρέλλης, ο οποίος τους είπε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία από την επιτροπή η οποία φαίνεται να ολιγωρεί και από το Πάσχα να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους!

Είναι ανήκουστο για τους κατοίκους και την κοινή λογική να υπάρχουν τα χρήματα εδώ και μήνες στα ταμεία του Δήμου Μυτιλήνης και να μη δίνεται εντολή άμεσης απογραφής και καταβολής των αποζημιώσεων. «Βάλ’τε μας τα χρήματα να κάνουμε χριστούγεννα,» έλεγε ένας κάτοικος για να πάρει την απάντηση «Δεν θα κάνετε Χριστούγεννα!» Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τα εντάλματα και τη διαδικασία που τηρείται δεν μπορούν να μπουν χρήματα μέχρι το τέλος της χρονιάς.

«Επί Γαληνού πώς τα παίρναμε τα χρήματα; Μας κοροϊδεύει ο Κύτελης!» αναρωτήθηκαν ξανά και ξανά οι κάτοικοι. Και μάλιστα όταν εμπιστεύτηκαν τον Δήμαρχο Στρατή Κύτελη που προεκλογικά έδινε πύρινους λόγους για το βάρος του προσφυγικού!

stonisi.gr

Related Articles

Back to top button