ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΛΕΣΒΟΣ

Κοντά στα 2,30 η αμόλυβδη βενζίνη στη Μυτιλήνη

Η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης στο νησί της Λέσβου είναι στα 2,23 ευρώ το λίτρο. Η ακριβότερη τιμή καταγράφεται στην περιοχή του Πλωμαρίου και είναι 2,47 ευρώ το λίτρο

Συνεχίζουν το ράλι ανόδου οι τιμές καυσίμων στη Λέσβο, όπως και σε όλη τη χώρα άλλωστε και πλέον κάθε εβδομάδα σχεδόν όπου γίνονται νέες παραλαβές από τους πρατηριούχους καταγράφεται νέα αύξηση σε όλα τα είδη καυσίμων.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα του Υπουργείου Ανάπτυξης όπου οι πρατηριούχοι δηλώνουν τις τιμές τους στη Λέσβο η φθηνότερη Αμόλυβδη βενζίνη είναι στο 2,17 ευρώ σε 2-3 πρατήρια της Γέρας και της Μυτιλήνης και φτάνει έως το 2,47 ευρώ το λίτρο σε πρατήριο της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου. Γενικά παρατηρείται μεγάλος εύρος τιμών από πρατήριο σε πρατήριο ακόμη και σε ίδιες δημοτικές ενότητες και σε πρατήρια με λίγα μέτρα απόσταση μεταξύ τους. Στα πρατήρια εντός Μυτιλήνης η επικρατούσα τιμή είναι στο 2,29 ευρώ το λίτρο. 

Σύμφωνα με την τιμοληψία του Τμήματος Εμπορίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ο μέσος όρος της τιμής της Αμόλυβδης τη Δευτέρα 23 Μαΐου ήταν 2,232 ευρώ το λίτρο ενώ η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης ήταν 1,86 ευρώ το λίτρο. 

Οι τιμές της απλής αμόλυβδης είναι αυξημένες κατά 4 λεπτά τουλάχιστον συγκριτικά με τη μέση τιμή της προηγούμενης εβδομάδας. Ειδικότερα στην τιμοληψία της 16ης Μαΐου η τιμή της αμόλυβδης ήταν 2,19. Η τιμή   του πετρελαίου κίνησης από την άλλη ήταν στα ίδια επίπεδα. 

stonisi.gr

Related Articles

Back to top button