ΚΑΙΡΟΣ

Καταστροφές από ανεμοστρόβιλο που έπληξε την Παναγιούδα

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε η περιοχή του Καλαμιάρη όπου ξεριζώθηκαν ερίπου 20 δέντρα τα οποία έπεσαν πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ. Ξεριζώθηκαν δέντρα και στην Αγιάσο

Μεγάλη καταστροφή προκάλεσε ανεμοστρόβιλος που χτύπησε πριν από λίγο (Παρασκευή 12.30 το μεσημέρι) την παραλία της Παναγιούδας και συγκεκριμένα την περιοχή του Καλαμιάρη.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του χωριού Βαγγέλης Βιόλατζης, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στο λιμανάκι ένα τεράστιο κύμα ήρθε από τη θάλασσα και σκέπασε όλη την περιοχή.

«Λίγα λεπτά αργότερα με ειδοποίησαν από την περιοχή του Καλαμιάρη ότι ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε μεγάλες καταστροφές με πτώσεις δέντρων πάνω στα καλώδια του ηλεκτρικού δικτύου. Ειδοποιήθηκαν άμεσα όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες. Όταν φτάσαμε στο σημείο είδαμε ότι έσπασαν 20 δέντρα ακακίες και αλμηρίκια, λίγο πριν το φοινικόδασος, τα οποία έπεσαν πάνω στα καλώδια του ρεύματος προκαλώντας μεγάλη ζημιά. Επίσης έγειρε και μία κολώνα της ΔΕΗ». 

Στην περιοχή αυτή τη στιγμή βρίσκονται συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας, της ΔΕΔΗΕ και της πυροσβεστικής ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για απομάκρυνση των δέντρων και των κλαδιών ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση του ηλεκτρικού δικτύου. Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει αρκετές περιοχές της Παναγιούδας. 

Αντίστοιχο πρόβλημα δημιουργήθηκε και στην περιοχή της Αγιάσου όπου είχαμε πτώση δύο πεύκων στο δρόμο του Σανατορίου.

Άμεσα τα συνεργεία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης, προχώρησαν στην απομάκρυνση των κλαδιών και στο άνοιγμα του δρόμου, όπως αναφέρει στο «Ν» ο αρμόδιος  αντιδήμαρχος Μιχάλης Φραντζέσκος. 

stonisi.gr

Related Articles

Back to top button