ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΛΕΣΒΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ

Κατασκήνωσαν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου!

Συμβολική διαμαρτυρία από τον Φοιτητικό Σύλλογο Ωκεανογραφίας στον Λόφο Ξενία για σίτιση και στέγαση

Σκηνές κάμπινγκ γέμισαν στον Λόφο Ξενία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το πρωί της Τετάρτης έξω από το κτήριο της Διοίκησης από τα μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών που ζήτησαν με ευφάνταστο τρόπο αν μη τι άλλο δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους.

Όπως εξήγησε στο «Ν» η πρόεδρος του Συλλόγου, Στέλλα Γανωτή πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες βρέθηκαν εκτός του προγράμματος δωρεάν σίτισης γιατί οι θέσεις είναι 473: «Αναγκαζόμαστε έτσι να πληρώνουμε 2,5 ευρώ τη μέρα για δύο ανεπαρκείς μερίδες φαγητού». Παράπονα έκαναν οι φοιτητές όμως και για τη μεταφορά τους στον Λόφο: «Αναγκαζόμαστε να στοιβαχτούμε στα λεωφορεία όρθιοι με επικίνδυνο τρόπο ή δεν μας παίρνουν καθόλου τις ώρες αιχμής, με αποτέλεσμα να αργούμε στα μαθήματα».

Σε ό,τι αφορά τη στέγαση, οι φοιτητές τονίζουν ότι οι τιμές των ενοικίων… ζαλίζουν: «Όσοι ερχόμαστε από άλλη πόλη βλέπουμε με το κιάλι την πιθανότητα να πάρουμε δωμάτιο στην εστία! Ταυτόχρονα τα προβλήματα στις ήδη υπάρχουσες εστίες έχουν χτυπήσει κόκκινο! Οι οικότροφοι συνάδερφοι που μένουν στις εστίες του αεροδρομίου και τη Θερμής βρίσκονται απομονωμένοι από το Πανεπιστήμιο και την πόλη σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης και μετακίνησης».

stonisi.gr

Related Articles

Back to top button