ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΜΥΤΙΛΗΝΗΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάρτιση για 80 ανέργους του Δήμου Μυτιλήνης που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες – Την Πέμπτη η απονομή των διπλωμάτων πιστοποίησης

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου με στόχο την κατάρτιση και επιμόρφωση 80 ωφελούμενων σε τέσσερα θεματικά αντικείμενα, που κρίθηκε ότι έχουν ικανοποιητική ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας, στα πλαίσια ενημέρωσης ολοκλήρωσης του «Προγράμματος κατάρτισης ανέργων & κοινωνικά ευπαθών ομάδων της πόλης Μυτιλήνης (ΒΑΑ Μυτιλήνης)» που υλοποιήθηκε μέσω της αναδόχου εταιρείας ΕΛΟΡΙΣ Α.Ε. και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου, η υπεύθυνη αντιδήμαρχος καςΑνδριώτου Μυρσίνη ενημέρωσε για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος, στα πλαίσια του οποίου 80 άνεργοι κάτοικοι του Δήμου Μυτιλήνης, που ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ολοκλήρωσαν την κατάρτισή τους σε τέσσερα θεματικά αντικείμενα, αυτά ων διαδικασιών ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων, της εστίασης, της γραφιστικής και στις διαδικασίες εξοικονόμησης ενέργειας κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών έργων. Σημαντική συνεισφορά είχαν οι τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες «άνοιξαν» τις επιχειρήσεις τους ώστε να πραγματοποιηθεί η κατάρτιση των ωφελούμενων σε επίπεδο πρακτικής άσκησης.

Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο η κα Μαρία Κωνστάντογλου, Διευθύνων Σύμβουλος τη ΕΛΟΡΙΣ Α.Ε., η οποία ενημέρωσε για τους τρόπους υλοποίησης του προγράμματος, μέσω τριών σταδίων: της συμβουλευτικής, της θεωρητικής και τέλος της πρακτικής κατάρτισης των ωφελούμενων. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι ωφελούμενοι έδωσαν τις απαραίτητες εξετάσεις για την πιστοποίηση των γνώσεων που απέκτησαν.

Τόσο η κα Αντιδήμαρχος, όσο και η κα Κωνστάντογλου, κάλεσαν τους ωφελούμενους, τους εμπλεκόμενους φορείς και επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στην ημερίδα ολοκλήρωσης του προγράμματος την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 10 π.μ. στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου, Π. Κουντουριώτη 1, στα πλαίσια της οποίας θα γίνει περαιτέρω ενημέρωση για την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ θα γίνει απονομή των διπλωμάτων πιστοποίησης στους συμμετέχοντες.

Παρουσίαση Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας καςΜυρσίνης Ανδριώτη

Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι από τα τέλη Οκτωβρίου έχει ολοκληρωθεί το «Προγράμματος Κατάρτισης ανέργων & κοινωνικά ευπαθών ομάδων της πόλης της Μυτιλήνης (ΒΑΑ Μυτιλήνης)». Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου με στόχο την κατάρτιση και επιμόρφωση 80 ωφελούμενων σε τέσσερα θεματικά αντικείμενα, που κρίθηκε ότι έχουν ικανοποιητική ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Την υλοποίηση του προγράμματος είχε αναλάβει και έφερε εις πέραςκατόπιν διαγωνιστικήςδιαδικασίαςη εταιρία του Κοινωνικού Τομέα εδρεύουσα στη Μυτιλήνη  ΕΛΟΡΙΣ ΑΕ, η οποία ανέλαβε τόσο την κατάρτιση των ωφελούμενων στα θεματικά αντικείμενα της διαχείρισης ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων, της εστίασης, της γραφιστικής και στις εργασίες παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας, όσο και την πρακτική άσκηση των ωφελούμενων σε αντίστοιχες τοπικές επιχειρήσεις.

Με την επίσημη πιστοποίηση των συμμετέχοντων ωφελούμενων, κλείνει ο κύκλος του προγράμματος τον οποίο θέλουμε να αναδείξουμε με μία ενημερωτική ημερίδα ολοκλήρωσης την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στις 9.30π.μ. στην αίθουσα «Ιωάννης Παυλακέλλης» του Επιμελητηρίου Λέσβου, στη διεύθυνση Π. Κουντουριώτη 71, Μυτιλήνη.

Στην ημερίδα αυτή καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι ωφελούμενοι του προγράμματος, στους όποιους άλλωστε θα απονεμηθούν και οι πιστοποιήσεις τους, καθώς επίσης εκπρόσωποι κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων και επιχειρηματίες που στήριξαν το έργο αυτό προσφέροντες θέσεις πρακτικής άσκησης στους ωφελούμενους.

Σας παρακαλούμε να δώσετε δημοσιότητα στην ημερίδα μας αυτή, καθώς πρόκειται για ένα έργο κοινωνικού χαρακτήρα, που στο μέτρο των δυνατοτήτων του, δείχνει τον ουσιαστικό ρόλο που μπορεί να έχει η τοπική αυτοδιοίκηση στην ενίσχυση και την ενδυνάμωση ευάλωτων κοινωνικά ομάδων για την ένταξή τους σε νέα εργασιακά περιβάλλοντα. Η προσπάθεια αυτή μπορεί, και οφείλει, να αφήσει ένα θετικό πρόσημο στις πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα που αναλαμβάνει ο Δήμος Μυτιλήνης, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς και κοινοτικούς πόρους σε συνδυασμό με τις δυνάμεις της τοπικής αγοράς.

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του περιεχομένου της ημερίδας και επιπλέον πληροφορίες για την υλοποίηση του προγράμματοςαπό εκπρόσωπο της διοργανώτριας εταιρίας, στην οποία θα δώσω το λόγο αφού σας ευχαριστήσω και πάλι για την παρουσία σας και την υποστήριξη των πρωτοβουλιών του Δήμου μας, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέας της κοινωνικής πολιτικής.

Related Articles

Back to top button