ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΛΕΣΒΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β.ΑΙΓΑΙΟΥΥΓΕΙΑ

Καραμιχαήλ: Σε κύνδινο η υγεία των κατοίκων της Άντισσας και των γύρω χωριών

«Η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων της Άντισσας και των χωριών που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας Άντισσας πρέπει να αποτελέσει πρωταρχικό μέλημα όλων των Κρατικών φορέων άμεσα» αναφέρει ο Πρόεδρος της Άντισσας Κυριάκος Καραμιχαήλ.

Στην ανακοίνωση – καταγγελία του Προέδρου επισημαίνεται για πολλοστή φορά η απουσία προσωπικού και μηχανημάτων από μία μονάδα που εξυπηρετεί το 1/3 του νησιού και ενώ θα έπρεπε να είναι πλήρως στελεχωμένο και θωρακισμένο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Το Κ.Υ Άντισσας εξυπηρετεί το 1/3 του νησιού και ενώ θα έπρεπε να είναι πλήρως στελεχωμένο και θωρακισμένο από άποψη ιατρικού προσωπικού και μηχανημάτων ,καθώς βρίσκεται σε μεγαλύτερη απόσταση  από το Κεντρικό Νοσοκομείο «Βοστάνειο», σήμερα, λόγω αδιαφορίας και δυσκινησίας κρατικών φορέων , υπάρχει μόνο λόγω του υπέρμετρου ζήλου των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτό ,κάτι που δεν είναι πλέον όμως αρκετό .

Από τον Ιούνιο έχει σταματήσει ο πλήρης τακτικός εργαστηριακός έλεγχος λόγω έλλειψης αντιδραστήρων , εξαιτίας της παλαιότητας των μηχανημάτων του Βιοχημικού Εργαστηρίου του Κ.Υ Άντισσας! Τα αποθέματα αντιδραστήρων τελειώνουν καθώς σήμερα, εξυπηρετούνται οι επείγουσες περιπτώσεις και κάποιες βασικές τακτικών ελέγχων, οπότε άμεσος είναι ο κίνδυνος ,αν δεν προχωρήσουν το γρηγορότερο δυνατόν, οι όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες Διαγωνισμού που έχει προκηρύξει το Υπουργείο Υγείας, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα για την αλλαγή των μηχανημάτων του Βιοχημικού Εργαστηρίου, να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην κάλυψη βασικών υπηρεσιών του. Έτσι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των 5.5 χιλιάδων κατοίκων που εξυπηρετεί, πέρα των καλοκαιρινών επισκεπτών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι θα πρέπει προκειμένου να έχουν την κατάλληλη διάγνωση για την όποια κατάσταση τους να διανύουν μεγάλη χιλιομετρική απόσταση, στο Κ.Υ Καλλονής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Την ίδια στιγμή πρόβλημα δημιουργείται και με την ύπαρξη αγροτικών ιατρών ,οι οποίοι τελειώνοντας την θητεία τους στο Κ.Υ Άντισσας τους επόμενους μήνες , μεταφέρονται στο Βοστάνειο Νοσοκομείο για την ενός μηνός ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους , αφήνοντας το Κ.Υ Άντισσας χωρίς την απαραίτητη παρουσία τους ,για την κάλυψη  εξυπηρέτησης περιστατικών και την καθημερινή λειτουργία του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όλα αυτά προστίθενται στην έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων και στις συνεχείς εικονικές προσλήψεις στο Κ.Υ Άντισσας που αποσπώνται/ μετακινούνται στο Κεντρικό Νοσοκομείο Βοστάνειο στη Μυτιλήνη, αφήνοντας κενές βασικές ειδικότητες για την λειτουργία του Κ.Υ Άντισσας.

«Όπως αναφέραμε σε επιστολή μας στους Φορείς Υγείας, που δημοσιοποιήσαμε και στα ΜΜΕ τον περασμένο Μάρτιο, ενώ το υπάρχον προσωπικό του Κ.Υ Άντισσας δίνει έναν υπέρμετρο αγώνα για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες όσων χρήζουν των υπηρεσιών του ,το Κράτος και οι φορείς φαίνεται να αδιαφορούν, καθώς δεν λάβαμε καμία απάντηση επί του χρονοδιαγράμματος της κάλυψης των απαιτούμενων για την συνέχιση λειτουργίας του Κ.Υ Άντισσας» αναφέρει ολοκληρώνοντας ο κ. Καραμιχαήλ.

Related Articles

Back to top button