ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛΕΣΒΟΣ

«Καλύτερα το Πλωμάρι να πήγαινε στη Δυτική Λέσβο»

Στην περιοχή την τελευταία τριετία έγιναν ελάχιστα έργα από το Δήμο Μυτιλήνης, δηλώνει ο πρόεδρος Γιάννης Ξανθούλης και προσθέτει ότι γενικά το Πλωμάρι άξιζε μια καλύτερη τύχη και διοίκηση

Αδικημένη θεωρεί ότι είναι η Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου από το Δήμο Μυτιλήνης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πλωμαρίου Γιάννης Ξανθούλης. 

Ο κ. Ξανθούλης στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», σημείωσε μεταξύ άλλων ότι έχει πολλά παράπονα από τη Δημοτική Αρχή Κύτελη, σημειώνοντας ότι ελάχιστα έργα έγιναν στην περιοχή προσθέτοντας ότι γενικά το Πλωμάρι άξιζε μια καλύτερη τύχη.

«Το ιδανικό θα ήταν όταν έγινε η διάσπαση του Δήμου Λέσβου, να δημιουργηθεί και ένας ακόμη δήμος στα νότια του νησιού. Αυτό δεν  κατέστη δυνατό, ωστόσο έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα θεωρώ ότι θα  ήταν καλύτερα η Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου να πήγαινε στο Δήμο Δυτικής Λέσβου. Θα ήμασταν ισοδύναμη περιοχή με την Καλλονή, τη Μήθυμνα και τις άλλες τουριστικές περιοχές. Σίγουρα τα οφέλη θα ήταν πολύ περισσότερα. Το πρόβλημα σήμερα είναι ότι το Πλωμάρι είναι η μοναδική τουριστική περιοχή του Δήμου Μυτιλήνης ωστόσο κανείς δεν ασχολείται σοβαρά μαζί της».

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Κοινότητας Πλωμαρίου, υπάρχει ένας μόνο ενεργός υπάλληλος για την καθαριότητα της πόλης και των χωριών, και ελάχιστα άτομα από την Κοινωφελή Εργασία, ενώ πρόσθεσε ότι φέτος δεν έχουν γίνει καθόλου εργασίες αγροτικής οδοποιίας.

«Όλα τα προηγούμενα χρόνια η αγροτική οδοποιία γινόταν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου παρά το γεγονός ότι δεν έχει αρμοδιότητα. Φέτος δυστυχώς ούτε ο Δήμος ούτε η Περιφέρεια έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή και οι αγρότες μας να δυσκολεύονται να πάνε στα κτήματά τους».

Όπως σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του υπήρξαν από την παρούσα δημοτική αρχή υποσχέσεις για πολλά έργα που δεν έγιναν όπως η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Πλωμαρίου, η επισκευή του πλακόστρωτου κ.λπ.

Πηγή : stonisi.gr

Πηγή φώτο : stonisi.gr & visitplomari.com/el

Related Articles

Back to top button