ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΛΕΣΒΟΣ

Κακός χαμός στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου

Κακός χαμός έγινε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου για το θέμα της αντικατάστασης του Απόστολου Βαρελτζή από την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα ο Ταξιάρχης Βέρρος είχε διαγράψει τον πρώην συνεργάτη του από την παράταξη επειδή συμμετείχε σε διεργασίες του κόμματος της ΝΔ για την επιλογή των υποψηφίων στις επικείμενες εκλογές.

Η εισήγηση του Δημάρχου ήταν λακωνική και υποστήριξε ότι έχει το δικαίωμα να αντικαταστήσει ο ίδιος τα 3/5 των μέλών των Σχολικών Επιτροπών, χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και ταυτόχρονα όρισε νέο Πρόεδρο τον Στρατή Αλεξίου. Ο Απ. Βαρελτζής, όπως και τα μέλη των παρατάξεων Χήρα, Συκά και Ζαφείρη, καθώς και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Μιχάλης Ρούσσης, διαφώνησαν με αυτή την άποψη, επικαλούμενοι τη νομοθεσία που αναφέρει ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μπορούν να αντικατασταθούν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για σοβαρούς λόγους που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και παρ’ ότι καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μελών του Οργάνου η Δημοτική Αρχή υποστήριξε ότι η τελική απόφαση ανήκει στον Δήμαρχο. Όπως δήλωσαν στα “Νέα της Λέσβου” τόσο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Νίκος Χήρας, όσο και ο ανεξάρτητος, πλέον, Δημοτικός Σύμβουλος, Απόστολος Βαρελτζής, θα προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για την ακύρωση της απόφασης. “Θεωρώ ότι την δουλειά που ανέλαβα να κάνω την έφερα εις πέρας και δεν υπήρχε κανένας λόγος για να αντικατασταθώ. Σε κάθε περίπτωση, η όποια αντικατάσταση γίνεται μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο για λόγους που άπτονται των καθηκόντων του Προέδρου ή οποιδήποτε μέλους και γι΄αυτό το λόγο θα προσφύγωστην ΑΔΑ”, τόνισε ο κ. Βαρελτζής, ευχαριστώντας παράλληλα τα μέλη του Δ.Σ. που εκτίμησαν την προσφορά του στην Σχολική Επιτροπή και τον στήριξαν στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Η ένταση συνεχίστηκε και για το θέμα της τηλεοπτικής κάλυψης της συνεδρίασης, με την Δημοτική Αρχή να ισχυρίζεται ότι απαιτείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παρουσία κάμερας, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση που υποστήριξε ότι οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές για τα ΜΜΕ και όλους τους πολίτες. Τελικά, οι παρατάξεις της μειοψηφίας αποχώρησαν καταγγέλλοντας αυτές τις πρακτικές. “Ήρθαμε στο Δημοτικό Θέατρο για την συνεδρίαση και κάποιοι έπαιξαν μια παράσταση – παρωδία”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Χήρας.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Στρατής Γελαγώτης, είπε ότι το ζήτημα με τις κάμερες δημιουργήθηκε όταν ένας Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης ζήτησε να κάνει μια τοποθέτηση χωρίς να γραφτεί στα πρακτικά. “Είναι άλλο η δημόσια συνεδρίαση και άλλο η συνεδρίαση που καταγράφεται από κάμερες. Δεν έχουμε πάρει τέτοια απόφαση ως Δημοτικό Συμβούλιο και οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε έναν αιρετό που ζητά να μην καταγραφεί μια ερώτηση ή θέση που εκφράζει”.

Πηγη: Ντίνα Βερβέρη

Δήμος Δυτικής Λέσβου

Related Articles

Back to top button