ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛΕΣΒΟΣΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ιστοσελίδα ‑ εργαλείο τουριστικής προβολής από τη Δυτική Λέσβο

Η αντιδημαρχία Τουρισμού και το Νομικό Προσώπου Πολιτισμού – Αθλητισμού Τουρισμού με την καθοδήγηση της Αφροδίτης Βατή, δημιουργεί ιστοσελίδα με δυναμικό περιεχόμενο για την προβολή όλου του νησιού

Μετά τη μίσθωση των ιαματικών πηγών του Πολιχνίτου, σειρά παίρνουν στο σχεδιασμό του Δήμου Δυτικής Λέσβου οι πηγές του Λισβορίου και της Εφταλούς οι οποίες παραμένουν κλειστές από το 2019.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η αντιδήμαρχος Τουρισμού της Δυτικής Λέσβου Αφροδίτη Βατή, η λειτουργία των ιαματικών πηγών αποτελεί στοίχημα για τη δημοτική αρχή από την ημέρα που ανέλαβε το Δήμο και ξεκίνησε αγώνας δρόμου για την πιστοποίηση του ιαματικού πόρου σε πρώτη φάση.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε καταφέρει να πάρουμε πιστοποίηση για τις πηγές του Πολιχνίτου και του Λισβορίου και είναι ζήτημα λίγων εβδομάδων να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η αναγνώριση και για την Εφταλού. Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία του διαγωνισμού προκειμένου να αξιοποιηθούν Λισβόρι και Εφταλού».

Ειδικά για την περίπτωση της Εφταλούς η Αφροδίτη Βατή σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το οίκημα των λουτρών είναι πολύ κοντά στη θάλασσα και το μόνο που ουσιαστικά μπορεί να γίνει είναι επισκευή του υφιστάμενου χώρου, ωστόσο πρόσθεσε ότι τα λουτρά την περίοδο που λειτουργούσαν, στις καλές τουριστικές εποχές, είχαν πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα από τουρίστες και όχι μόνο και μάλιστα η Αναπτυξιακή Εταιρεία που τα διαχειριζόταν είχε μεγάλα κέρδη από αυτή τη δραστηριότητα.

Αναφερόμενη η αντιδήμαρχος Τουρισμού της Δυτικής Λέσβου στη σεζόν που ολοικληρώθηκε, σημείωσε ότι υπήρχε έντονη κινητικότητα σε όλο το δήμο και παρά το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε ως προορισμός να πιάσουμε τα νούμερα του 2019, εντούτοις ορισμένες επιχειρήσεις κατάφεραν να ξεπεράσουν τους τζίρους της προ – κορονοϊού εποχής. «Νομίζω σημείωσε, ότι πλέον οι τουρίστες αναζητούν σύγχρονα και άνετα καταλύματα τα οποία παρέχουν όλες τις ανέσεις στον επισκέπτη. Είναι στη σωστή κατεύθυνση να στέλνουμε το μήνυμα προς τα έξω ότι η Λέσβος είναι ένας προορισμός με αυθεντική ταυτότητα και πολλές εναλλακτικές επιλογές, ωστόσο οι τουρίστες που έρχονται θα πρέπει να βρίσκουν και αξιοπρεπή καταλύματα για να μείνουν τα οποία να είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της εποχής και στο σύγχρονο τρόπο ζωής»

Η ίδια μιλώντας για το ρόλο της αυτοδιοίκησης στον Τουρισμό σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα εκ του νόμου να χρηματοδοτήσουν δράσεις τουριστικής προβολής και ότι αυτό έχει τη δυνατότητα να το κάνει μόνο η Περιφέρεια.

«Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δείχνει ότι εστιάζει κυρίως στην προβολή των νησιών μας στην ελληνική αγορά. Αυτό ωστόσο δεν αρκεί. Θα ήταν πιο αποτελεσματικό αν η προβολή αυτή εστίαζε στις Ευρωπαϊκές αγορές που είναι ενεργές και κυρίως στις ομάδες που απευθυνόμαστε αλλά και σε άλλες νέες αγορές ή αγορές που είχαμε στο παρελθόν και τώρα έχουν σταματήσει.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Αφροδίτη Βατή, στην προσπάθεια που γίνεται από την αντιδημαρχία Τουρισμού για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας για την προβολή συνολικά της Λέσβου, με υλικό που θα περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει ο επισκέπτης του νησιού, ο κάτοικος και ο επαγγελματίας για τον τόπο μας.

«Είναι μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια η οποία ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες και συνεχίζεται με τη συνεργασία, φορέων, συλλόγων, ενεργών πολιτών, ανθρώπων της ιστορίας, της τέχνης και του Πολιτισμού, φωτογράφων, καλλιτεχνών κ.λπ, οι οποίοι ευχαρίστως μας έδωσαν πολύτιμο υλικό και πληροφορίες για τη Λέσβο, την παράδοση, τη φύση, την ιστορία της, τη γαστρονομία της και την πολιτιστική της ταυτότητα. Επιλέξαμε η σελίδα να περιλαμβάνει ολόκληρη τη Λέσβο και όχι μόνο τον Δήμος μας, γιατί το νησί είναι ενιαίος προορισμός, δεν έχει σύνορα ούτε χωρίσματα και ο επισκέπτης θα πρέπει να έχει συνολική εικόνα».

Η σελίδα τουριστικής προβολής για τη Λέσβο θα είναι έτοιμη στις αρχές του καινούργιου χρόνου όπου θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη παρουσίασή της».

πηγή: www.stonisi.gr

Related Articles

Back to top button