ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ

Θ. Ευαγγελάκης- πρόεδρος ΠΕΜΕΝ: Περιοδεία στη Χίο- ανάδειξη προβλημάτων ναυτικών

Κάλεσμα σε αγώνα των ναυτεργατών από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), Θανάση Ευαγγελάκη, που πραγματοποίησε περιοδεία στο νησί.
Καταγγέλλοντας την Κυβερνητική πολιτική, σημείωσε ότι την ώρα που δίνονται προνόμια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, οι ναυτεργάτες χάνουν δικαιώματα και τους ζητείται μάλιστα να προσαρμοστούν στα δεδομένα της παγκόσμιας ναυτιλίας.
Επισήμανε ιδιαίτερα τη μείωση του αριθμού των Ελλήνων ναυτικών ακόμα και στα ελληνικής σημαίας ποντοπόρα πλοία.

Επίσης, και ενώ νωρίτερα είχε επισκεφθεί την Ακαδημία Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού στην πόλη της Χίου, αναφέρθηκε στα προβλήματα της ναυτικής εκπαίδευσης. Στην ΑΕΝ της Χίου, 4 μόνο από τους εκπαιδευτικούς είναι μόνιμο προσωπικό και οι υπόλοιποι 20 εργάζονται ως ωρομίσθιοι. Προβλήματα υπάρχουν και στο ΚΕΣΕΝ με τους ναυτικούς, σημείωσε, και σχολιάζοντας ότι έτσι απαξιώνεται η δημόσια ναυτική εκπαίδευση.

Στη συνέντευξη τύπου ο Προέδρος της ΠΕΜΕΝ, παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Σωματείου ιδιωτικών Υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Χίου Αρης Μιχαλάκης. Ο Θ. Ευαγγελάκης παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας και στη γιορτή για τα παιδιά των Μηχανικών Χίου, ενώ μίλησε και στο ναυτοχώρι της Συκιάδας.

ertnews.gr

Related Articles

Back to top button