ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου στην Μυτιλήνη; Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της ΕΠΟ

Δεν είναι εύκολος ο δρόμος για τον τελικό του Κυπέλλου στη Λέσβο καθώς η ΕΠΟ θέλει τελικό – εορτή με φιλάθλους ενώ οι Δήμαρχοι που θέλουν να φιλοξενήσουν τον τελικό θέλουν τελικό με προσκλήσεις. Επίσης οι πιθανότητες για το στάδιο της Μυτιλήνης λιγοστεύουν καθώς δεν διαθέτει VAR και χρειάζεται αρκετά μεγάλος χρόνος για την προετοιμασία. Την επόμενη εβδομάδα η τελική απόφαση. Αναλυτικά:

Ο «ισχυρός άνδρας» της ΕΠΟ αναφέρθηκε στα πιθανά γήπεδα διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναλυτικά για όσα μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Μπαλτάκος, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ:

-Για την πιθανότητα να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο Αγρίνιο:

«Το Αγρίνιο είναι μια από τις επιλογές για τον εξής απλό λόγο: όπου και να διεξαχθεί ο τελικός, θα πρέπει το γήπεδο να διαθέτει VAR. VAR έχουν τα γήπεδα των Ιωαννίνων, του Αγρινίου, της Λαμίας και της Τρίπολης. Αν πάμε σε γήπεδο που δεν έχει VAR, είναι ζήτημα αν προλαβαίνουμε να τοποθετήσουμε όλες τις εγκαταστάσεις που απαιτούνται. Επομένως, το Αγρίνιο είναι μία από τις επιλογές μας».

-Πού χάλασε η συμφωνία με τον Αχιλλέα Μπέο για τη διεξαγωγή του τελικού στο Πανθεσσαλικό;

«Ο κ. Μπέος μου μετέφερε πως οι παράγοντες και οι φορείς της πόλης έχουν ακόμη νωπές τις μνήμες από τα γεγονότα του 2017 και πως ο ίδιος δεν θέλει να πάει κόντρα στους φορείς της πόλης, μιας κι έρχονται και οι εκλογές».

-Η ΕΠΟ θέλει τελικό με κόσμο, μιας και μιλάμε για τη γιορτή του ποδοσφαίρου σε κάθε χώρα;

«Αυτός ο πανηγυρικός χαρακτήρας είναι κάτι που όλοι επιθυμούμε, αλλά είναι και το πρόβλημα για να μη δέχονται δήμαρχοι διαφόρων πόλεων, όπως ο κ. Μπέος, τη διεξαγωγή του. Κάτι για το οποίο η ΕΠΟ δεν έχει ευθύνη κι ούτε μπορεί να παρέμβει. Αρνούνται τον τελικό για το φόβο των επεισοδίων.

Θα θέλαμε, λοιπόν, τελικό με κόσμο, αλλά λόγω των αρνήσεων των δημάρχων, είμαστε υποχρεωμένοι να μιλάμε για προσκλήσεις και κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό είναι κάτι που λυπεί την ΕΠΟ, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να δούμε την πραγματικότητα και να πάμε σε ονομαστικές προσκλήσεις».

-Πότε θα βγει η οριστική απόφαση για το πού και πώς θα διεξαχθεί ο τελικός;

«Την επόμενη εβδομάδα θα έχει λήξει το θέμα. Με τον α ή β τρόπο. Εμείς δεν έχουμε στείλει επιστολές σε πόλεις. Οι δήμαρχοι μας παίρνουν τηλέφωνο και προτείνουν να διοργανώσουν τον τελικό στην πόλη τους. Αλλά δεν θέλουν κόσμο, μόνο με προσκλήσεις».

-Ποια η θέση των ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ;

«Η θέση τους είναι τελικός με κόσμο. Οι ομάδες θέλουν τον κόσμο τους κοντά. Κι η ΕΠΟ το ίδιο θέλει. Αλλά κανείς μας δεν μπορεί να επιβάλλει τα θέλω του στις Δημοτικές Αρχές, επομένως θα πάμε με τη λογική των ονομαστικών προσκλήσεων».

Related Articles

Back to top button