ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

«Η Χρυσή Αυγή είναι στην φυλακή εσείς γιατί είστε έξω;»

Διακόπηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου βορείου Αιγαίου το βράδυ της Τετάρτης , την ώρα που συζητούνταν η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής για τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης που αφορά την παραχώρηση της χρήσης του συγκροτήματος του Σάρλιτζα Παλλάς από τον ΕΦΚΑ στην Περιφέρεια.

Την διακοπή της συνεδρίασης, για πέντε λεπτά, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Αρώνης όταν «άναψαν» τα αίματα. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Θερμής ο κ. Δημήτρης Μακρής εκφράστηκε υποτιμητικά για τους ηλικιωμένους κατοίκους της Χίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Μακρής είπε: «Χρειαζόμαστε τουρισμό 12 μήνες το χρόνο όχι γιαγιάδες και παππούδες από την Χίο, που είχαμε μέχρι το 2014». Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Περιφερειακού Συμβούλου της ΛΑΣ από την Χίου Γιώργου Αμπαζή ο οποίος θεώρησε την φράση αυτή προσβλητική και υποτιμητική και αντίδρασε πολύ έντονα απαιτώντας από τον κ. Μακρή να την ανακαλέσει.

Ο ομιλητής απέφυγε να ανακαλέσει την παραπάνω φράση και επέμενε να συνεχίσει την τοποθέτηση λέγοντας ότι θα διευκρινίσει την φράση που παρεξήγησε ο κ. Αμπαζής. Στο ίδιο πλαίσιο με τον κ. Αμπαζή κινήθηκε και η επικεφαλής της ΛΑΣ Αγλαΐα Κυρίτση. Ο πρόεδρος Κώστας Αρώνης προσπάθησε να παρέμβει κατευναστικά στην αντιπαράθεση χωρίς αποτέλεσμα. Στην συζήτηση παρενέβη και ο περιφερειακός σύμβουλος της «Ανταρσία στο Αιγαίο» Νίκος Μανάβης λέγοντας πως πρέπει να ανακληθεί ο προσβλητικός χαρακτηρισμός που ειπώθηκε για τους ηλικιωμένους κατοίκους της Χίου.

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε όταν ο κ. Μακρής κατηγόρησε τους περιφερειακούς συμβούλους της ΛΑΣ για λαϊκισμό και είπε πως δεν θεωρεί προσβλητική την αναφορά που έκανε στους κατοίκους της Χίου. Παρεμβαίνοντας η κ. Κυρίτση αναφέρθηκε στην ουσία το θέματος, δηλαδή και είπε πως η συζήτηση αφορά την παραχώρηση του Σάρλιτζα σε ιδιώτη επιχειρηματία εξέλιξη που θα είναι αρνητικά για τις μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τους κατοίκους της περιοχής.

Ο κ. Μακρής επέμενε σε αυτά που είχε πει και πρόσθεσε πως η δραστηριοποίηση ενός μεγάλη ιδιώτη επιχειρηματία μπορεί να εξασφαλίσει τουριστική κίνηση στην περιοχή για όλη την διάρκεια του χρόνου. Ακολούθησαν νέες έντονες αντιδράσεις από τους Περιφερειακούς Συμβούλους της ΛΑΣ με την κ. Κυρίτση να αποκαλεί τον κ. Μακρή φασίστα. Τότε εκείνος της απάντηση «από που με ξέρεις και λες ότι είμαι φασίστας; Εσείς είστε φασίστες». Λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Η Χρυσή Αυγή είναι στην φυλακή εσείς γιατί είστε έξω».

Τελικά με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη ο οποίος είχε προσκαλέσει τον συγκεκριμένο επιχειρηματία απομακρύνθηκε από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Μακρής.

Related Articles

Back to top button