ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Προκυμαία… «πέθανε». Ακούει κανείς;

Σε κατάσταση προχωρημένης σήψης η εικόνα της άλλοτε πολύβουης Μυτιληνιά Προκυμαίας. Λόγω της οικονομικής κρίσης, των πανάκριβων ενοικίων, του τεράστιου κόστους λειτουργίας αλλά και της απρόσωπης λειτουργίας των τραπεζών που ανακεφαλαιώθηκαν με τα χρήματα του Ελληνικού λαού και λειτουργούν αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις αυτής της λειτουργίας στις τοπικές κοινωνίες κλείνουν το ένα μετά το άλλο μαγαζιά, πολλά από τα οποία λειτουργούσαν επί δεκαετίες!

Σταδιακά η Προκυμαία μετατράπηκε σε μια σειρά κλειστών και βρώμικων εγκαταλειμμένων στην τύχη του μαγαζιών, εικόνα που αποτρέπει ντόπιο και επισκέπτη να περπατήσει στο πεζοδρόμιο ή να διασκεδάσει σε κάποιο από τα εναπομείναντα μαγαζιά.

Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και το περιβόητο έργο της ανάπλασης της Προκυμαίας. Το έργο που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβρη σε ένα τμήμα του πεζοδρομίου στη βόρεια πλευρά της Προκυμαίας και θα ολοκληρωνόταν στα τέλη Φεβρουαρίου, πήρε παράταση για τα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με ανάρτηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη. Αν όμως χρειάζονται τέσσερεις μήνες μόνο για το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο, το έργο που αποδείχτηκε ότι δεν διαθέτει καν τις κατάλληλες μελέτες εφαρμογής, θα ολοκληρωθεί με ατούς τους ρυθμούς…. σε πέντε χρόνια.

Σε τέτοιες συνθήκες κανείς επιχειρηματίας δεν μπορεί να κάνει υπομονή όταν όλες οι αντικειμενικές συνθήκες συνηγορούν σε μια επερχόμενη οικονομική καταστροφή όσων δραστηριοποιούνται στην Προκυμαία.

Το «Ν» πραγματοποίησε αυτοψία κατά μήκος όλης της Προκυμαίας και κατέγραψε την κατάσταση που επικρατεί.Στο πλήρως ερημοποιημένο τμήμα του από το περίπτερο της πλατείας Σαπφούς μέχρι το ξενοδοχείο «Blue Sea», είναι κλειστά συνολικά 12 μαγαζιά. Από αυτά δυο λειτουργούσαν ως υποκαταστήματα τραπεζών.Στο τμήμα της οδού Αρχιπελάγους, είναι κλειστά συνολικά έξι μαγαζιά. Από αυτά δυο λειτουργούσαν ως υποκαταστήματα τραπεζών.
Τέλος στο τμήμα της Προκυμαίας από το παλιό Λιμεναρχείο μέχρι το παλιό Δημαρχείο έχουμε εννέα κλειστά μαγαζιά. Δυο από αυτά είναι τα ιστορικά καφενεία «Κρυστάλ» και «Πανελλήνιον» ενώ ένα από τα κτήρια λειτουργούσε ως υποκατάστημα Τράπεζας.

Related Articles

Back to top button