ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΥΤΙΛΗΝΗΤΟΠΙΚΑ

Ευκαιρίες στους νέους ‑ «ζωή» στα κτίρια

Το έργο Rework Aegean του Εργαστηρίου για την Γεωγραφία της Εργασίας του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει στις 3 Μαΐου ημερίδα ενημέρωσης για τα οφέλη της αξιοποίησης του κενού κτιριακού αποθέματος. Αυτά τα οφέλη αφορούν τόσο στη δημιουργία προϋποθέσεων απασχόλησης Νέων εκτός Απασχόλησης, Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης (ΝΕΕΤs) μέσω της κοινωνικής οικονομίας, όσο και στην αναζωογόνηση περιοχών που βιώνουν συρρίκνωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ο κόμβος διάχυσης ReWorkAegean (https://reworkhub.aegean.gr/) που στοχεύει μέσω μιας πλατφόρμας σύζευξης να φέρει σε επαφή ιδιοκτήτες ή διαχειριστές αδρανών κτιρίων και νέους που επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Κατά το πρώτο μέρος των διαλέξεων, των παρουσιάσεων και των συζητήσεων κεντρική ομιλήτρια θα είναι η διδάκτορας του τομέα Πολεοδομίας ΕΜΠ, αρχιτέκτονας-μηχανικός και ερευνήτρια σε ζητήματα κατοικίας και έλλειψη στέγης, κοινωνικής πολιτικής, κοινωνικής καινοτομίας και αστικής ανάπτυξης, Δήμητρα Σιατίτσα.

Στο δεύτερο μέρος θα γίνει μια πλήρης παρουσίαση της πιλοτικής εφαρμογής του έργου Rework Aegean, και της διαδικτυακής πλατφόρμας δικτύωσης. Σε αυτό θα συμβάλλουν οι ερευνητές του προγράμματος ενώ τη δική τους οπτική για την αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος θα μοιραστούν εκπρόσωποι των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με διά ζώσης δικτύωση ιδιοκτητών ή διαχειριστών αδρανών κτιρίων και νέων που επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του κόμβου ReworkAegean στην αυλή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Μυτιλήνης.

Την ημερίδα θα χαιρετίσει η διευθύντρια του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. Κατερίνα Κουραβέλου και ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου ReWork Aegenan Στέλιος Γκιάλης.

Info – Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μυτιλήνης (Πιττακού 44) στις 17.00 και θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ανθή Παζιάνου. Μετά το πέρας της ημερίδας και μέσα στις επόμενες ημέρες, το υλικό θα είναι διαθέσιμο on demand στην ιστοσελίδα του έργου (https://rework.aegean.gr/) και στο Youtube. –

Η εκδήλωση έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης ημερίδας ενημέρωσης σχετικά με τα οφέλη της κοινωνικής οικονομίας που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 9 Δεκεμβρίου 2022 –

Video: https://www.youtube.com/watch?v=0YPUwFVEz9w Το έργο υποστηρίχτηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) στο πλαίσιο της 3ης Προκήρυξης της Δράσης «Επιστήμη και Κοινωνία» με τίτλο «Κόμβοι Έρευνας, Καινοτομίας και Διάχυσης» (Αριθμός Έργου: 1550).

stonisi

Related Articles

Back to top button