ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Ευθύνη του δήμου η κατεδάφιση του ετοιμόρροπου κτηρίου στην Ασκληπιού»

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Oικονομικών του δήμου Λέσβου Παναγιώτης Τσουπής διαψεύδει τα όσα ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιάννης Βατός ο οποίος μετακύλισε την ευθύνη του γκρεμίσματος στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου

«Ανενημέρωτο» χαρακτηρίζει τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γιάννη Βατό της δημοτικής αρχής Κύτελη ο πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Λέσβου Παναγιώτης Τσουπής σχετικά με την απάντηση που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ.Βατός για το ετοιμόρροπο κτήριο στην οδό Ασκληπιού.

Συγκεκριμένα ο κ.Βατός στην απάντηση του, αφού πρώτα έψεξε τα όσα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης δημοσιοποίησαν τις καταγγελίες περιοίκων του ετοιμόρροπου κτιρίου,μετακύλησε την ευθύνη της κατεδάφισης του κτιρίου στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου με το αιτιολογικό ότι αυτό είναι διατηρητέο.

Τα περί μη ευθύνης του δήμου έρχεται να διαψεύσει ο πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Λέσβου Παναγιώτης Τσουπής ο οποίος σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του σημείωσε ότι «όταν ένα κτίσμα κριθεί επικινδύνως ετοιμόρροπο από την ΥΔΟΜ τότε οφείλει η τεχνική υπηρεσία με όποιο πρόσφορο μέσο να βρει τούς ιδιοκτήτες και κατόπιν τον προβλεπόμενων διαδικασιών και ενεργειών υποχρεούνται να πράξουν τα δέοντα. Δηλαδή να το κατεδαφίσουν ολικώς η μερικώς σύμφωνα με το διδακτικό της ΥΔΟΜ. Εάν δεν το πράξουν η τεχνική υπηρεσία προβαίνει σε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες ενέργειες και το κατεδαφίζει βεβαιώνοντας- χρεώνοντας την αντίστοιχη δαπάνη στον ιδιοκτήτη από τον οποίο και την αναζητεί κατά τα προβλεπόμενα. Προέχει η ζωή και η ασφάλεια των δημοτών -πολιτών. Υποχρεούται ο Δήμος και τυπικά μα και ουσιαστικά να ενεργήσει τα δέοντα».

Η κάμερα του «Ν» βρέθηκε στην οδό Ασκληπιού που βρίσκεται το ετοιμόρροπο κτίριο και κατέγραψε τις απόψεις των περιοίκων οι οποίοι σημείωσαν την επικινδυνότητας της κατάστασης ζητώντας την άμεση κατεδάφιση του. Επισήμαναν δε ότι στον ίδιο δρόμο με το κτίριο υπάρχουν δυο νηπιαγωγεία και ένα φροντιστήριο.

Related Articles

Back to top button