ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜΟΥΣΙΚΗΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επιτυχημένες εκδηλώσεις από το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης έτυχαν θερμής υποδοχής και ανταπόκρισης από το κοινό της Λέσβου αναφέρει ανακοίνωση του σχολείου. Στις 19 Ιουνίου στο χώρο του μουσικού σχολείου Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε μουσικό εργαστήρι με την παρουσία μουσικών της Λέσβου και συγκεκριμένα τον κ. Δημήτρη Κοφτερό, τον κ. Κώστα Ζαφειρίου και τον κ. Παναγιώτη Σουσαμλή οι οποίοι αντάμωσαν μουσικά με τις παραδοσιακές ορχήστρες του μουσικού σχολείου Μυτιλήνης.

Την επόμενη ημέρα, 20 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης η μουσική παράσταση «100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή 1922 – 2022» στην οποία συμμετείχαν οι παραδοσιακές ορχήστρες του σχολείου, τμήμα της θεατρικής ομάδας του σχολείου σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα «Άστεγοι» και τους πρωταγωνιστές κ. Ντάβα και κα Κατσαρού και τον χορευτικό όμιλο «Αιολείς» υπό την διεύθυνση του κ. Χατζημαλλή.

Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν πολύ μεγάλο όπως έδειξε η προσέλευση του, τα θερμά σχόλια και το ενθουσιώδες χειροκρότημα σημειώνει στην ανακοίνωση του το Μουσικό σχολείο Μυτιλήνης. Σημαντικό στοιχείο της επιτυχημένης μουσικής παράστασης ήταν η συντονισμένη προσπάθεια των υπεύθυνων καθηγητών των συνόλων (κα Λουκία Βαλάση, κα Περσεφόνη Βερβέρη, κ. Αριστείδη Αποστολή, κα Ελένη Κοζωνάκη, κα Αναγνωστέλλη Μαρία, κ. Αλέκο Καφούνη, κ. Στράτο Συμενή, κ. Παναγιώτη Σαλάνη, κ. Ερμόλεο Καντζουρίδης) των μαθητών που συνεργάστηκαν και προσέφεραν τον χρόνο, την γνώση, την εμπειρία και…. την ψυχή τους.


Τέλος το Σχολείο με την ανακοίνωση του ευχαριστεί «για την υλοποίηση του μουσικού αφιερώματος την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και ιδιαιτέρως τον Προϊστάμενο κ. Τριανταφυλλίδη και τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης κ. Ζαφειρίου, όσους επίσημους φορείς παρευρέθηκαν τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Τσακίρη, τον Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης κ. Στρατάκη, τον Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής κ. Ζαφειρίου, τον Ειδικό Σύμβουλο Περιφέρειας Β.Αιγαίου κ. Δήσσο. Επίσης ευχαριστούμε την ΗΧΩ Α.Ε και τον κ. Μαλακό για την ηχοφωτιστική κάλυψη της βραδιάς».

Related Articles

Back to top button