ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛΕΣΒΟΣΜΥΤΙΛΗΝΗΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Επιτέλους, η Λέσβος απέκτησε την τουριστική ιστοσελίδα που της αξίζει!»

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη νέα ιστοσελίδα προβολής του νησιού, την οποία έφτιαξε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και η αντιδήμαρχος Αφροδίτη Βατή, έμειναν οι φορείς που συμμετείχαν στην επίσημη παρουσίαση την Κυριακή
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/5/2023
«Επιτέλους, η Λέσβος απέκτησε την τουριστική ιστοσελίδα που της αξίζει!»
Ένα εξαιρετικά φιλόδοξο εγχείρημα «τετραετίας» όπως το χαρακτήρισαν τόσο ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, όσο και η ψυχή αυτού, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αφροδίτη Βατή, πήρε σάρκα και οστά χθες Κυριακή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγ. Παρασκευή, στην επίσημη παρουσίαση της τουριστικής ιστοσελίδας της Λέσβου welcometolesvos.com, κάνοντας πραγματικότητα τη δυνατότητα μίας συνολικής, πραγματικά αντιπροσωπευτικής και σύγχρονης τουριστικής προβολής του νησιού. Δείτε εδώ τη νέα τουριστική ιστοσελίδα της Λέσβου

Για τρία και πλέον χρόνια, το στοίχημα που ετέθη από το νεοσύστατο Δήμο Δυτικής Λέσβου για τη δημιουργία ενός εργαλείου που θα συμπύκνωνε εκείνο που απροσδιόριστα οι πολλοί από εμάς θεωρούμε «τουριστικό προϊόν» της Λέσβο, «έτρεξε» σε διάφορα στάδια, που απαιτούσαν κόπο, υπομονή αλλά και βαθιά γνώση της ειδικής συνθήκης που χαρακτηρίζει τον τουρισμό της Λέσβου.

Απαιτούσε πέραν μίας στρατηγικής προβολής που θα ενσωμάτωνε όλες τις προσπάθειες που ήδη υπάρχουν στην κατεύθυνση αυτή, «χαρτογράφηση» του «προϊόντος», συλλογή ή και παραγωγή πρωτογενούς ψηφιακού υλικού και εν συνεχεία συγκρότηση της πρότασης προβολής, στην συμφωνημένη από τους τοπικούς τουριστικούς και επαγγελματικούς φορείς παρουσίασης της Λέσβου ως ενιαίου προορισμού.

«Ήμουνα εξαρχής ιδιαίτερα προβληματισμένη για το πώς μπορούμε να αντιστρέψουμε τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί στον τομέα του τουρισμού την τελευταία δεκαετία και για το πώς θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε την πραγματική εικόνα του νησιού μας στα μάτια του δυνητικού επισκέπτη μας», είπε εισαγωγικά κατά την παρουσίαση της ιστοσελίδας η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και συνέχισε: «Οι προκλήσεις που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, ήταν εξαρχής πολλές αφού μεταξύ άλλων, ως νεοσύστατος Δήμος, δεν είχαμε στην κατοχή μας απολύτως κανένα υλικό για να έχουμε μία έστω βάση δεδομένων. Έτσι λοιπόν, ξεκινήσαμε ένα οδοιπορικό στης περιοχές της Δυτικής Λέσβου αρχικά, για να γνωρίσω και εγώ με τα ίδια μου τα μάτια, τι είναι αυτό που αγωνιούμε όλοι να προωθήσουμε…», εξήγησε χαρακτηριστικά για να καταδείξει το μηδενικό στάδιο από το οποίο ξεκίνησε το όλο κοπιώδες και χρονοβόρο εγχείρημα. Στο οποίο όπως τόνισε η ίδια, ήταν συγκινητική η δυναμική ανταπόκριση όλων των φορέων Τουρισμού και όχι μόνο, συμβάλλοντας με τη συνεργασία τους τα μέγιστα για το τελικό αποτέλεσμα.

Το υλικό τώρα που συγκεντρώθηκε, στη συνέχεια μπήκε στη διαδικασία να ενοποιηθεί με το υλικό από αντίστοιχες προσπάθειες που είχαν ήδη γίνει στο παρελθόν, για να ενσωματωθούν όλα μαζί κάτω από μία ενιαία, ολοκαίνουργια και σύγχρονη πλατφόρμα.

Η συνεργασία για την τελική απόδοση της προσπάθειας με την Younet, μία εταιρία με μεγάλη εμπειρία στον «digital κόσμο» αποτέλεσε το τελικό στάδιο για το υπερήφανο πλέον «παιδί» του Δήμου Δυτικής Λέσβου, το welcometolesvos.com: Το μέσο που προσφέρει πλέον ένα «μωσαϊκό εμπειριών», δίνοντας τη δυνατότητα στον δυνητικό επισκέπτη να ανακαλύψει την αυθεντικότητα της Λέσβου μέσα από όλες τις πολιτιστικές, γαστρονομικές, φυσικές, θρησκευτικές, πνευματικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές εκφάνσεις της. Και όπως σημειώνεται από τους συντελεστές του, δεν θα αποτελέσει μία ιστοσελίδα στάσιμη, αλλά διαρκώς θα εξελίσσεται και θα εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία, με τη συμμετοχή και των ιδίων των χρηστών της.

«Οι διαδοχικές κρίσεις που έχουμε υποστεί στη Λέσβο τα τελευταία κοντά δέκα χρόνια, έχουν πλήξει σε ανυπολόγιστο βαθμό τον τουρισμό και κατ΄ επέκταση την οικονομία της Λέσβου. Μιλάμε για τη γενικότερη οικονομική, την προσφυγική κρίση και τα αδιέξοδα αυτής που έπληξαν κατά καιρούς και το ίδιο το brand name της Λέσβου, την πανδημία και πλέον και την ενεργειακή. Μέσα σε αυτό το δύσκολο πλαίσιο, όπως έχουμε αποδείξει και σε άλλες περιπτώσεις, εμείς δε μείναμε άπραγοι και παραδομένοι. Θέλαμε να αντιστρέψουμε την αρνητική εικόνα που διαμορφώθηκε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να αλλάξουμε τα δεδομένα. Και εδώ θα πρέπει να πω και κάτι προσωπικό που αποτελεί τη μεγαλύτερή μου δικαίωση. Όταν ξεκινήσαμε με στόχο να αναλάβουμε τις τύχες του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Λέσβου, φέραμε μαζί μας και μία νέα αυτοδιοικητική πρόταση. Να δώσουμε την ευκαιρία σε νέα στελέχη της αυτοδιοίκησης, σε ηλικία, με ειδικές γνώσεις, μεγάλη όρεξη για δουλειά και όραμα, να αποδείξουν τις δυνατότητές τους. Είμαι ευτυχής και για την Αφροδίτη Βατή λοιπόν και για όλα τα άλλα φρέσκα πρόσωπα που εμπιστευτήκαμε και συμμετέχοντας στη δημοτική μας αρχή, αποδεικνύουν με χειροπιαστό έργο την αξία τους», τόνισε από τη μεριά του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου στην αποτίμηση της προσπάθειας στον τομέα του τουρισμού.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εμφάνιση της νέας τουριστικής ιστοσελίδας της Λέσβου δήλωσαν οι φορείς και οι επαγγελματίες οι οποίοι την χαρακτήρισαν ως ένα πολύτιμο εργαλείο προβολής του νησιού μας.

Όπως σημείωσε μιλώντας στο «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, πρόκειται για μια ολοκληρωμένη δουλειά η οποία προβάλει όχι μόνο τον τόπο και την ιστορία του, αλλά και άλλα σημαντικά στοιχεία για τον επισκέπτη που σχετίζονται με τη γαστρονομία, τη διασκέδαση κ.λπ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής Βαγγέλη Χαλκοδαίμων ο οποίος σημείωσε ότι η Λέσβος έπρεπε να έχει τουριστική ιστοσελίδα εδώ και πολλά χρόνια.

Πολύ καλές κριτικές εξάλλου απέσπασε η προσπάθεια του Δήμου Δυτικής Λέσβου και της αντιδημάρχου Αφροδίτης Βατή και από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλη Μυρσινιά, τον επιχειρηματία και διαχειριστή των ιαματικών πηγών Πολιχνίτου Θεόδωρο Κούσκο, τουριστικούς πράκτορες καθώς και τον Προϊστάμενος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Παύλο Τριανταφυλλίδη.

Όλοι οι φορείς και οι επιχειρηματίες στις δηλώσεις τους σημείωσαν ότι το νέο τουριστικό εργαλείο που απέκτησε η Λέσβος θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και την προώθηση του προορισμού σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί απόσπασμα από την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή καθώς και δηλώσεις των φορέων που συμμετείχαν στην εκδήλωση

Related Articles

Back to top button