ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΛΕΣΒΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β.ΑΙΓΑΙΟΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εννέα «κίτρινα» σπίτια στο Μόλυβο

Θα συνεχιστούν και Τρίτη 10 Ιανουαρίου οι αυτοψίες των μηχανικών στα χωριά της βόρειας Λέσβου αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου

Ο Δήμο Δυτικής Λέσβου αργά το απόγευμα της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου ανακοίνωσε πως κατά την πρώτη ημέρα των αυτοψιών, από κλιμάκια μηχανικών της ΚΤΥΠ και της ΔΑΕΦΚ, στην περιοχή του Μολύβου, σε σύνολο 46 οικιών που εμφανίστηκαν προβλήματα από τον σεισμό της 7ης Ιανουαρίου, εννέα χαρακτηρίστηκαν «κίτρινα».

Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν Τρίτη, σε κτίσματα στον Λεπέτυμνο, στην Άργενο και στην Πελόπη, ενώ παράλληλα δύο συνεργεία των μηχανικών του Δήμου Δυτικής Λέσβου, θα συνεχίσουν τις δικές τους αυτοψίες σε κτίσματα και στα σχολικά κτήρια σε όλη την επικράτεια του Δήμου. 

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του «Ν» ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Νίκος Ζούρος ανέφερε ότι η σεισμική ακολουθία έχει φθίνουσα πορεία και δεν υπάρχει λόγος για ιδιαίτερη ανησυχία.  Έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής όπως δηλώνουν στην κάμερα του «Ν» ωστόσο δείχνουν να αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ψυχραιμία παρότι η σεισμική ακολουθία συνεχίζει να δίνει  καθημερινά αισθητούς σεισμούς, αν και μικρότερης έντασης από τον αρχικό σεισμό των 4,9 βαθμών.

stonisi.gr

Related Articles

Back to top button