ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛΕΣΒΟΣΜΥΤΙΛΗΝΗΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτική εκδρομή στους ορεινούς παραδείσους του Πλωμαρίου

Πρόσκληση στα σχολεία του νησιού μας απευθύνουν οι σύλλογοι Νεοχωρίου, Αμπελικού και Ακρασίου ώστε εκπαιδευτικοί και μαθητές να γνωρίσουν τις εκπαιδευτικές και αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής

Ανοιχτή πρόσκληση στα σχολεία της Λέσβου απευθύνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ακρασίου, Αμπελικού και Νεοχωρίου προκειμένου να επισκεφθούν την περιοχή και να ξεναγηθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί στις αξιόλογες εκπαιδευτικές και αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Ακράσι, το Αμπελικό και το Νεοχώρι Λέσβου είναι τρία από το ορεινά χωριά του πρώην δήμου Πλωμαρίου. Οι Σύλλογοι των χωριών αυτών και ο πατήρ Ευστράτιος (αιδεσιμότατος Αμπελικού) με τις ενέργειες τους έχουν μετατρέψει αυτά τα ορεινά χωριά σε κέντρα εκπαιδευτικής μάθησης και πληροφόρησης.

«Γι΄ αυτό το λόγο δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνάσιων και Λυκείων της Λέσβου να διοργανώσουν εκπαιδευτικές εκδρομές και να ξεναγηθούν:

  1. Μουσείο Ρητίνης, Εκκλησιαστικό και
  2. Λαογραφικό μουσείο Ακρασίου
  3. Μουσείο Ελιάς στο Νεοχώρι (Μπορός)
  4. Φάρμα με Ελάφια στο Ακράσι.  
  5. Γήπεδο 5χ5 στο Αμπελικό
  6. Ανανεώσιμες μορφές ενέργειας: Φωτοβολταϊκά – ηλιακά κάτοπτρα στο Ακράσι 

Δείτε στους παρακάτω συνδέσμους βίντεο και εικόνες από τις προτεινόμενες δράσεις. 

http://www.youtube.com/watch?v=I9sFONGrSZg&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=axXhO4q7J_o&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=jFP36Yyx3Q4&feature=youtu.be

Για την άψογη διεξαγωγή των παραπάνω επισκέψεων και την ξενάγησή σας παρακαλείσθε όπως πριν 5 με 4 ημέρες το λιγότερο επικοινωνήστε τηλεφωνικά και με τους τρεις:

Καρπέλη Περσεφώνη, Πρόεδρο Ακρασίου

Πατήρ –  Ευστράτιος, αιδεσιμότατος Αμπελικού και

Αθανασέλλης Κωνσταντίνος Πρόεδρο Νεοχωρίου

Για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί πριν την επίσκεψή σας στους παραπάνω επισκέψιμους χώρους μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας (Γ. Βερβέρης, Πρόεδρος Συλλόγου, τηλ. 6977033166).

Αφού σας ευχηθούμε καλή εκπαιδευτική εκδρομή, σας βεβαιώνουμε ότι αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε τα δύο ορεινά χωριά μας, γιατί μέσα από τις ξεναγήσεις στους παραπάνω χώρους οι μαθητές σας θα ωφεληθούν μαθησιακά ποικιλοτρόπως.

Related Articles

Back to top button