ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΛΕΣΒΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκλογές στους δασκάλους και νηπιαγωγούς της Λέσβου

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκλέγει νέο διοικητικό συμβούλιο, εξελεγκτική επιτροπή και αντιπροσώπους σε ΑΔΕΔΥ και Διδασκαλική Ομοσπονδία

Στις κάλπες καλούνται οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Λέσβου προκειμένου να εκλέξουν το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εξελεγκτική επιτροπή και αντιπροσώπους στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος αλλά και στο Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα οι εκλογές θα διεξαχθούν την Πέμπτη 9 Ιουνίου με δύο τρόπους, μέσω φυσικής παρουσίας στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής για τους εκπαιδευτικούς της Δυτικής Λέσβου αλλά και ηλεκτρονικά. Να σημειωθεί ότι η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης στις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πέντε είναι οι παρατάξεις που θα διεκδικήσουν την ψήφο των δασκάλων και νηπιαγωγών της Λέσβου. Η παράταξη ΔΑΚΕ που στηρίζει της κυβερνητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ,το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών (πρώην ΕΡΑ) που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΣΥ με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών που ανήκει στο δίκτυο των Παρεμβάσεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι τελευταίες εκλογές στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2019 και πρώτη παράταξη είχε αναδειχθεί η ΔΑΚΕ με 253 ψήφους ενώ ακολουθούσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών με 207 ενώ τρίτη δύναμη ήταν η ΕΡΑ με 113 ψήφους.

stonisi.gr

Related Articles

Back to top button