ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣΕΛΛΑΔΑΛΕΣΒΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαδικτυακή «δολοφονία» του Γιάννη Μπουρνού

Τη χυδαία στοχοποίηση του βουλευτή Λέσβου προκάλεσε ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος που μέσα στη Βουλή αναφέρθηκε σε διαρροές από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τα όπλα που υπάρχουν στα νησιά και τη διάταξή τους

Η έκρηξη του Νίκου Παναγιωτόπουλου για τις διαρροές των αξιωματικών όσον αφορά τα οπλικά συστήματα στα νησιά και τη δήθεν δημοσιοποίηση τους από το Βουλευτή Γιάννη Μπουρνού κατά τη χτεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής προκάλεσε σήμερα μια διαδικτυακή «δολοφονία» του Λέσβιου βουλευτή. Δεκάδες φιλοκυβερνητικοί λογαριασμοί κατά τον κ. Μπουρνού εξαπέλυσαν μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον του κατηγορώντας τον ως «προδότη» ενώ η χυδαία σε βάρος του επίθεση είχε στόχο ακόμα και την οικογένεια του.

Το γεγονός έχει προκαλέσει την αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κεντρικά και του ίδιου του κ. Μπουρνού αλλά και της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ από την άλλη μεριά η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας που προκάλεσε το θέμα σιωπούν μη καταγγέλλοντας καν τη διαδικτυακή επίθεση κατά του κ. Μπουρνού.

Η χθεσινή επίθεση του Υπουργού της Κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά πάντων, αξιωματικών, του ΣΥΡΙΖΑ και του Γιάννη Μπουρνού αλλά και κατά του ΚΚΕ και του δημοσιογραφικού του οργάνου του «Ριζοσπάστη» ξεκίνησε από ένα δημοσίευμα του τελευταίου στο οποίο παρουσιάζονταν αναλυτικά τα όπλα που εστάλησαν στην Ουκρανία. Όπως έγραφε η εφημερίδα στα όπλα που έχει στείλει η ελληνική κυβέρνηση περιλαμβάνονται:

100 έως 130 τεθωρακισμένα οχήματα πεζικού BMP-1 με όλα τα πυρομαχικά για πολυβόλα,

2.100 ρουκέτες RM-70, 3.200.000 φυσίγγια 7,62 χιλιοστών,

τουλάχιστον 60 δυσεύρετοι και πανάκριβοι αντιαεροπορικοί πύραυλοι “Stiger”,

17.000 βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών,

1.100 φορητοί αντιαρματικοί πύραυλοι RPG.

Το κόστος των διατιθέμενων πυρομαχικών προσεγγίζει τα 30.000.000 ευρώ, και είναι όλα επιχειρησιακά, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Με βάση αυτό το δημοσίευμα, το οποίο στηλίτευσε ο υπουργός Άμυνας κάνοντας λόγο για “σύστημα πληροφόρησης του Ριζοσπάστη”, ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Μπουρνούς έθεσε τις δικές του ερωτήσεις.

Οι αναφορές του βουλευτή Μπουρνούς και τα όσα είπε ο Υπουργός προκάλεσαν οργή στο πάντα έτοιμο να εκραγεί Twitter και το hashtag προδότη-μπουρνούς έγινε αμέσως πρώτο trend.

Σε αυτή την κριτική ο ίδιος ο βουλευτής απάντησε:

«Μετά το πρωτοφανές, επικίνδυνο ατόπημα του ΥΠΕΘΑ να χαρακτηρίσει διάτρητο το στράτευμα συκοφαντώντας αξιωματικούς για δήθεν «διαρροές πληροφοριών» στην αντιπολίτευση, 10άδες φιλοκυβερνητικά accounts με στοχοποίησαν επειδή έθεσα καίρια ερωτήματα για την άμυνα των νησιών μας… Διαβάζω (πάλι) τα γνωστά για «συριζαίους πράκτορες των Τούρκων», στοχοποίηση της προσωπικής μου ζωής, ακόμη και καλέσματα για…στρατοδικεία των «επίορκων στρατιωτικών». Κι όλα αυτά εξαιτίας της αδιανόητα ανεύθυνης δήλωσης του ΥΠΕΘΑ.».

stonisi.gr

Related Articles

Back to top button