ΛΕΣΒΟΣ

Δευτέρα 27 Ιουνίου ξεκινάει στη Λέσβο η πρώτη διαβροχή για την καταπολέμηση του δάκου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο κ. Πανάγος Κουφέλος προκειμένου για την προστασία της ελαιοπαραγωγής στη Λέσβο και κατόπιν της πρόσφατης αναβολής λόγω καιρικών συνθηκών ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 ξεκινάει η Πρώτη Διαβροχή κατά του Δάκου της Ελιάς στο νησί της Λέσβου για όλα τα συνεργεία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου ανακοινώνεται ότι η Πρώτη  Διαβροχή κατά του Δάκου της Ελιάς στο νησί της Λέσβου θα ξεκινήσει την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 για όλα τα  συνεργεία .

α φυτοπροστατευτικά προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν είναι  τα FORZA 10CS  και το SUCCESS 0,24 CB. 

Προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της ελαιοπαραγωγής του Νησιού μας θα πρέπει τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς όσο και οι ελαιοπαραγωγοί να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος της Δακοκτονίας.

Παρακαλούνται:

1)Oι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών- Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα.

2)Οι βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και να τοποθετήσουν παγίδες στα ελαιόδενδρα εφόσον υπάρχει καρπός.

3)Ο Δήμος, Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού, συντήρηση Αγροτικών δρόμων, Ανακοινώσεις κλπ)

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου από πλευράς της θα καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια όπως άλλωστε κάθε χρόνο για την ομαλή διεξαγωγή της φετινής διαδικασίας.

Related Articles

Back to top button