ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΡΓΑΣΙΑΛΕΣΒΟΣ

«Δεν πάει άλλο…»

Μέγα πλήθος και πάθος στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην πλατεία Σαπφούς

«Δεν πάει άλλο...»

Δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λέσβου έδωσαν εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νεολαία το πρωί της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου στην πλατεία Σαπφούς.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο πρόεδρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ Γιώργος Αλεξίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης «ΑΣΠΙΔΑ» Νίκος Γιαννάκας, ο πρόεδρος των ΕΒΕ Λέσβου Νίκος Μπουλμπούλης, το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου Κρίστη Πετροπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Παράκτιας Επαγγελματικής Αλιείας Παναγιώτης Νανίδης, ο πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Λέσβου Παναγιώτης Κατσαβέλλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννης Μουτζούρης.Να σημειωθεί ότι ο κ.Μουτζούρης στο τέλος της ομιλίας τους αποδοκιμάστηκε από μερίδα των παρευρισκομένων καθώς προκάλεσε δυσαρέσκια η απόφαση της διοίκησης του Συλλόγου να μείνει ανοιχτή η αγορά την ημέρα της απεργίας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας και οι επικεφαλής των παρατάξεων Λαϊκή Συσπείρωση Νίκη Τσιριγώτη και Πυξίδα Εριφύλη Χιωτέλλη. Παρόντες ήταν και δυο βουλευτές της Λέσβου.Ο Γιάννης Μπουρνούς του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η Μαρία Κομνηνάκα του ΚΚΕ.

Οι ομιλητές μέσα από τις παρεμβάσεις τους απαίτησαν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, Συλλογικές Συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για το λαό.
Ξεχωριστή αναφορά έγινε στη συγκέντρωση για τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενες στο Μιχαλέλειο Οίκο Ευγηρίας όπου η δημοτική αρχή Κύτελη αφού δημιούργησε χρέη στο Ίδρυμα έχει αφήσει απλήρωτες τις γυναίκες.
Την κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης πραγματοποίησε ο Μπάμπης Ντινενής, Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, ακολούθησε πορεία από την προκυμαία μέσα στην αγορά της πόλης. Στάση πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημαρχείο Μυτιλήνης όπου ζητήθηκε από τους απεργούς, να αναλάβει η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης να πληρώσει τους εργαζόμενους σε ΔΕΔΑΠΑΛ και Μιχαλέλειο Οίκο Ευγηρίας ενώ θυροκολλήθηκαν και τα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

Πηγή (& φώτο) : stonisi.gr

Related Articles

Back to top button