ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δεν επιτρέπουν στον Ιππικό Όμιλο Μυτιλήνης να συμμετέχει στην παρέλαση

Την απόρριψη της αίτησης του Ιππικού Συλλόγου Μυτιλήνης για συμμετοχή του στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, το οποίο σημειώνει μεταξύ άλλων ότι εμμονικά ο Δήμος απορρίπτει τα αιτήματα του, ενώ την ίδια ώρα επιτρέπει σε δεκάδες συλλόγους να λάβουν μέρος.

Αναλυτικά ο Ιππικός Όμιλος Μυτιλήνης αναφέρει:

«Για πολλοστή φορά ο Ιππικός Όμιλος Μυτιλήνης προσπάθησε να πάρει την άδεια συμμετοχής στην εθνική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, δυστυχώς όμως η ευθυνοφοβία των ιθυνόντων αποκλείουν τον σύλλογο μας από την εκδήλωση μνήμης του έθνους μας.

Βλέπετε οι σύλλογοι των πολεμικών τεχνών, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι γυμναστικοί σύλλογοι ανήκουν σε άλλη κατηγορία από τον δικό μας.

Προφανώς οι αρμόδιοι φορείς ξεχνούν ότι τα άλογα και οι όνοι αποτέλεσαν το κυριότερο μέσο μεταφοράς και ανεφοδιασμού των στρατευμένων μας που αγωνίζονταν στις βουνοκορφές των ορεινών περιοχών της πατρίδας μας και ξαφνικά έχουν γίνει τα επικίνδυνα ζώα που μπορεί να αναστατώσουν και να αναταράξουν την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης.

Μετά από πολλά αιτήματα που καταθέσαμε στο Δήμο Μυτιλήνης μας ζήτησαν να πάρουμε εγγράφως άδεια από το Λιμεναρχείο καθώς επίσης και την έγγραφη αποδοχή του, ότι θα διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης.

Όπως είναι κατανοητό ο Λιμενάρχης δεν μπορεί να υπογράψει μία τέτοια επιστολή διότι το Λιμενικό Σώμα περιφρουρεί και επεμβαίνει όταν χρειάζεται και απαιτείτε αλλά δεν μπορεί εκ τον προτέρων να διασφαλίσει και μάλιστα εγγράφως το οτιδήποτε ανεξαρτήτως συμμετοχής του συλλόγου μας ή όχι και τα παραδείγματα είναι πολλά και τρανταχτά σε ατυχή γεγονότα ή προμελετημένα.

Ο μόνος που μπορεί να διασφαλίσει κάτι τέτοιο είναι ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου τα οποία στην αίτηση μας για την συμμετοχή μας αναφέραμε αναλυτικά την περιφρούρηση της διμοιρίας μας με μέλη γνώστες της ιππικής τέχνης και της γήτευσης των αλόγων.

Εξάλλου τα μέλη μας που θα συμμετείχαν στην παρέλαση είναι έμπειρα, καταξιωμένοι αθλητές αγώνων και όλη αυτή η αντιμετώπιση από την δημοτική αρχή μας θίγει αφού υπονοούν με ανορθόδοξο τρόπο ότι τα άλογα μας θα αναστατωθούν και οι αναβάτες δεν θα μπορέσουν να τα χαλιναγωγήσουν προκαλώντας αναστάτωση την ώρα της παρέλασης.

Ξεχνούν βέβαια, αν και τους το υπενθυμίσαμε, ότι οι αναβάτες, μέλη του συλλόγου μας, το έχουμε αποδείξει πολλές φορές στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία το πόσο καλοί γνώστες της ιππασίας είναι και τα άλογα πόσο εκπαιδευμένα είναι να υπακούν στις «εντολές» του αναβάτη.

Μας στέλνουν από τον Άννα στον Καϊάφα με ευθυνοφοβία και ατελείωτη γραφειοκρατία όταν σε άλλα μέρη της χώρας και αναφέρουμε ενδεικτικά τον Πειραιά, Κομοτηνή, Ξάνθη, Κιλκίς, Λαμία, Μάνη και Βόλο, οι ιππικοί όμιλοι κάνουν παρέλαση υπερήφανοι όπως όλοι οι σύλλογοι. Από την άλλη μεριά απορούμε πως συμμετέχουν όλοι αυτοί οι σύλλογοι, γυμναστικοί, πολεμικών τεχνών, πολιτιστικοί όταν του Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι κάθετο στο ποιοι συμμετέχουν στις παρελάσεις (σωματεία αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων και οδηγών).

Από τη στιγμή λοιπόν, που δεν δίνεται άδεια στον σύλλογο μας ερωτούμε τους αρμόδιους όλοι αυτοί οι άσχετοι με βάση το Υπουργείο, με ποια άδεια και με ποιόν τρόπο συμμετέχουν στις παρελάσεις και απορρίπτεται συνεχώς η δική μας αίτηση; Επίσης θα θέλαμε να μας πούνε οι αρμόδιοι αν ζητάνε την διασφάλιση της κάθε παρέλασης από την Αστυνομία ή το Λιμενικό Σώμα διότι ποιος μας εγγυάται ότι ο οποιοσδήποτε δεν μπορεί να μπει στον χώρο της παρέλασης και να αρχίσει να πυροβολεί! Μάλλον τελικά ο μόνος επικίνδυνος σύλλογος σε όλη την Μυτιλήνη είναι ένας, ο Ιππικός Όμιλος».

Related Articles

Back to top button