ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΛΕΣΒΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορτή του σιταριού στον Νερόμυλο

Στον Ασώματο συνεχίζεται η «Οικογιορτή»

Με πρωτοβουλία του περιβαλλοντικού συλλόγου Λέσβος Χωρίς Πλαστικά και της οργάνωσης Αλληλεγγύη Λέσβου, διοργανώνεται αυτό το καλοκαίρι η πρώτη Οικογιορτή Λέσβου και περιλαμβάνει μία σειρά από δράσεις (εργαστήρια, επισκέψεις, περιπάτους, εκδηλώσεις) που θα φιλοξενηθούν σε διάφορα σημεία του νησιού, από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο, με στόχο την προαγωγή της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.
Σκοπός της Οικογιορτής είναι οι επισκέπτες να γνωρίσουν ομάδες που δραστηριοποιούνται στο νησί και να μάθουν νέες αλλά και ξεχασμένες καθημερινές πρακτικές, που συμβάλλουν στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος του καθενός μας και οδηγούν την τοπική κοινωνία ένα βήμα πιο κοντά στην, απόλυτα αναγκαία πια, βιωσιμότητα.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουνίου, στο Αγρόκτημα Τούμπα, στον Καριώνα με την μεταμόρφωση ενός παλιού τροχόσπιτου που χρησίμευε ως αποθήκη στο πρώην PIKPA CAMP, σε ένα δημιουργικό χώρο τέχνης. Ήταν ένα συλλογικό εγχείρημα όπου χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές street art και ψηφιδωτού φτιαγμένο από άχρηστα υλικά. Η διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε από το Humade Crafts Workshop.

Η επόμενη εκδήλωση, η Γιορτή του Σιταριού στο Νερόμυλο, θα γίνει την Κυριακή 26 Ιουνίου στο Πάρκο Αγίων Αναργύρων, στον Ασώματο. Η γιορτή αφιερώνεται στην αναβίωση της καλλιέργειας σκληρού σιταριού (σκληρό Λήμνου Αγιάζ μπουστάνι), διοργανώνεται από τους ‘Κήπους Ασώματων’ και το πρόγραμμα της ημέρας θα περιλαμβάνει:
• Ζύμωμα με τα παιδιά του Ασωμάτου (09:00 – 11:00)
• Εργαστήρι κεραλοιφής με την Μαίρη Αλμαζίδου (11:00- 12:00)
• Το Παραμύθι του Σιταριού Καΐρης Γιώργος (12.00- 13.00)
• Κατασκευή σκαμπό / καθισμάτων από παλιούς τενεκέδες λαδιού & τυριού με την Γιούλα Κουτσουμπού από το Humade Crafts Workshop (13:00 – 16:00).

Πολύτιμοι συνεργάτες στη διοργάνωση της Οικογιορτής είναι :
-ΚοινΣεπ «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»
-Κοινότητα «Κήποι Ασωμάτου»
-ΚοινΣεπ «Κανένας Μόνος»
-Μιχάλης Μπάκας Περιβαλλοντολόγος.

Οι εκδηλώσεις κάθε μήνα θα ανακοινώνονται στον τύπο και στη σελίδα της Οικογιορτής https://www.facebook.com/oikoyiortiLesvos/
Επισυνάπτονται φωτογραφίες.

Επικοινωνία oikoyiorti.lesvos@argolidafm_u7w8hx07

stonisi.gr

Related Articles

Back to top button