ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Γιατί στη ΝΔ φοβούνται πρόταση μομφής για τις υποκλοπές

Το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών, προβληματίζει το Μαξίμου αλλά και τους βουλευτές της ΝΔ.

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για την επαναλειτουργία της Βουλής, οπότε η πολιτική αντιπαράθεση για τις υποκλοπές θα κορυφωθεί, το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, προβληματίζει το Μαξίμου αλλά και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Υπό μία έννοια φυσικά μία πρόταση μομφής μπορεί να αποτελέσει τελικά “δώρο” στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς θα αναγκάσει τη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα να τον στηρίξει επισήμως, δεδομένου ότι δεν είναι εύκολη απόφαση για ένα βουλευτή να καταψηφίσει την κυβέρνηση του.

Μέχρι να… ανοίξει το “δώρο” όμως, το Μαξίμου θα περάσει στιγμές αγωνίας ψάχνοντας τι θα πράξουν οι βουλευτές. Εκτός από την καταψήφιση άλλωστε υπάρχει και η πιο light επιλογή της αποχής, η οποία όμως και πάλι επιφέρει πολιτικές συνέπειες. Το κυριότερο δε πολιτικό ζήτημα είναι τι θα πράξουν σε μία πρόταση μομφής οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Καραμανλής σημειωτέον ότι στις 31 Αυγούστου θα μιλήσει στα Ανώγεια της Κρήτης σε εκδήλωση για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Ιωάννη Κεφαλογιάννη.

Η προχθεσινή τοποθέτηση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου έδωσε μάλιστα τροφή για σενάρια. Ωστόσο ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τις δικές του πολιτικές απόψεις και μία ανοιχτή “βεντέτα” από παλιά με τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ. Τις απόψεις αυτές βέβαια συμμερίζονται πολλοί στην καραμανλική και όχι μόνον πτέρυγα.

Στη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα εξακολουθεί άλλωστε να επικρατεί σιωπηλός αναβρασμός για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και την υπόθεση Predator. Πολλοί βουλευτές μάλιστα παραδέχονται κατ’ ιδίαν ότι μία πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης θα τους φέρει σε πολύ δύσκολη θέση.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο πάντως εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα επιλέξει τελικά το δρόμο αυτό για να μην “κλείσει” το θέμα με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αλλά ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑμετα την προ ημερησίας θα συνεχίσει να κρατά την υπόθεση στην επικαιρότητα, ξεκινώντας έναν πόλεμο φθοράς, ενώ φυσικά η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να στρέψει τη συζήτηση στις παροχές της ΔΕΘ και στα εθνικά θέματα.

Πηγή

Related Articles

Back to top button