ΛΕΣΒΟΣΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βοτσαλωτό δάπεδο και τοιχίο στην προκυμαία Μυτιλήνης

Συνεχίζονται οι εργασίες –καιρού επιτρέποντος- για την ανάπλαση, λέει στο «Ν» η υπεύθυνη του έργου, Βασιλική Αντωνιάδου

Με την αποξήλωση των κολώνων του ηλεκτροφωτισμού συνεχίζεται το έργο για την ανάπλαση της προκυμαίας. Όπως εξηγεί στην κάμερα του «Ν» η υπεύθυνη του έργου, Βασιλική Αντωνιάδου, γίνονται εργασίες εξεύρεσης του δικτύου ύδρευσης και των σημείων που θα οργανωθούν οι νέες υποδομές (εγκατάσταση δικτύων, θεμελίων κ.ά.).

Προβλέπεται εξάλλου η επίστρωση των πεζοδρομίων, από το Ξενοδοχείο Blue Sea μέχρι και την οδό Χριστουγέννων, με χυτά υλικά αντιολισθητικά Βοτσαλωτά σε γήινες αποχρώσεις. Τέσσερις διαφορετικοί τύποι βοτσαλωτών – που προκύπτουν από την κατεργασία των τοπικών πετρωμάτων – εναλλάσσονται στο δάπεδο με τον ρυθμό που προκύπτει από την επέκταση των χαράξεων των όψεων των απέναντι κτηρίων, σύμφωνα με τη μελέτη.

Τα πεζοδρόμια με τη νέα σχεδίασή τους θα εξασφαλίζουν την κυκλοφορία των πεζών και των ΑΜΕΑ με ράμπες και διαβάσεις σε όλα τα σημεία, όπου απαιτείται, αλλά και ποδηλατοδρόμιο και πεζόδρομοι. Βοτσαλωτά δάπεδα προβλέπονται και στην πλατεία Σαπφούς.

Το πρόβλημα για την εκτίμηση του χρονοδιαγράμματος του έργου είναι ο χειμώνας, όπως επισημαίνει η κ. Αντωνιάδου γιατί οι βροχές και η κακοκαιρία εμποδίζουν τις εργασίες που μόλις άρχισαν. Μετά τις γιορτές σχεδιάζεται και νέο μέτωπο εργασίας. «Θα αλλάξει όλη η όψη της Μυτιλήνης,» τόνισε.

Το έργο έχει αναλάβει η Κατασκευαστική Εταιρεία «Ερμώνασσα», αφορά στην Ανάπλαση της Προκυμαίας και της Πλατείας Σαπφούς. Το συνολικό ποσό της δαπάνης μετά την έκπτωση ανέρχεται σε 3.591.908 ευρώ. Χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014 – 2020».

stonisi.gr

Related Articles

Back to top button