ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ

Βάζει πλώρη για Ολυμπιάδα ο Παναγιώτης Μπιτάδος;

Ο Μυτιληνιός Πρωταθλητής εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις τους σε σημαντικούς αγώνες, ενώ όπως λέει γίνεται αγώνας δρόμου για την ίδρυση Ομοσπονδίας Τριάθλου ώστε μπορεί να συμμετέχει επίσημες διοργανώσεις

Συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις που συμμετέχει ο Μυτιληνιός πρωταθλητής τριάθλου Παναγιώτης Μπιτάδος, ο οποίος πρόσφατα παρέλαβε το νέο ειδικό αγωνιστικό ποδήλατο με τη χρηματοδοτική υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο νεαρός αθλητής αναφέρεται στα μελλοντικά του σχέδια, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και στην προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024.

Όπως ανέφερε ο ίδιος από μικρή ηλικία ασχολείται με την κολύμβηση και το ποδήλατο, ωστόσο μετά το κλείσιμο του κολυμβητηρίου αναγκάσθηκε να κάνει στροφή στην αθλητική του πορεία και να επιλέξει άλλη κατεύθυνση.

«Εντυπωσιάσθηκα από τους αγώνες τριάθλου το οποίο περιλαμβάνει κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο, του οποίους παρακολουθούσα στο διαδίκτυο. Από τότε ξεκίνησα εντατικές προπονήσεις με πολύ καλά αποτελέσματα και σημαντικές διακρίσεις».

Από τις αρχές του 2022 έως και σήμερα ο Παναγιώτης Μπιτάδος έχει πραγματοποιήσει τρεις εντυπωσιακές εμφανίσεις σε αγώνες σε Ελλάδα και Κύπρο κερδίζοντας πρωτιές και διακρίσεις οι οποίες δείχνουν το ταλέντο και την πορεία του Μυτιληνιού Πρωταθλητή.

Το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο ωστόσο είναι η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024. Δυστυχώς για τον Παναγιώτη όμως παρά το γεγονός ότι διαθέτει όλες τις αθλητικές προδιαγραφές για να λάβει μέρος στην κορυφαία παγκόσμια αθλητική διοργάνωση, η έλλειψη Ελληνικής ομοσπονδίας Τριάθλου, τον περιορίζει σημαντικά και τον αποκλείει από σημαντικούς επίσημους αγώνες για τη συγκέντρωση των πόντων που απαιτούνται.

«Αυτή την περίοδο, αναφέρει, γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια για τη δημιουργία της Ομοσπονδίας Τριάθλου, και ελπίζω σύντομα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες να λάβει έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο και έτσι να μπορέσω να ξεκινήσω τη συμμετοχή μου σε επίσημους αγώνες για τη συγκέντρωση πόντων. Αθλητές από άλλες χώρες έχουν ήδη ξεκινήσει να συγκεντρώνουν πόντους, εγώ όμως βρίσκομαι ακόμη στο μηδέν. Πιστεύω ότι μέσα στα επόμενα 2 χρόνια θα προλάβω να λάβω τις απαιτούμενες διακρίσεις, είναι όμως αρκετά δύσκολο».

Ο Παναγιώτης Μπιτάδος αναφερόμενος στα μελλοντικά του σχέδια σημειώνει ότι τις επόμενες τέσσερις  εβδομάδες θα λάβει μέρος σε σημαντικές διοργανώσεις τριάθλου σε  Ελλάδα, Αλβανία και Πορτογαλία, ενώ όπως είπε από το Σεπτέμβριο ετοιμάζει βαλίτσες για την Αθήνα και το ΤΕΦΑΑ Αθηνών. «Όπως αναφέρει  ο αθλητισμός για τον ίδιο είναι τρόπος ζωής και το μόνο όνειρο που έχει είναι να τον υπηρετήσει με κάθε τρόπο και μέσο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια του Παναγιώτη Μπιτάδου, στήριζε αποκλειστικά το παιδί σχεδόν όλα τα χρόνια που αγωνίζεται ενώ τα τελευταία χρόνια όπως λέει ο ίδιος τον στηρίζουν και κάποιες ιδιωτικές επιχειρήσεις, βλέποντας τις σημαντικές επιδόσεις του.

«Ο αθλητικός εξοπλισμός για τρία αθλήματα είναι πολύ ακριβός ενώ και το κόστος των εισιτηρίων είναι πολύ σημαντικό. Με την ίδρυση της ομοσπονδίας ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί και μέρος των εξόδων θα καλύπτεται από εκεί»

https://www.facebook.com/watch/?v=515773206862587

tonisi.gr

Related Articles

Back to top button