ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛΕΣΒΟΣΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αϊβαλί: «Ανοίγοντας» τη βοήθεια των Μυτιληνιών!

Συγκινητικά πλάνα εξασφάλισε το «Ν» από την άφιξη των δεμάτων αλληλεγγύης των Λέσβιων στους γείτονες στο Αϊβαλί.

Μια μεγάλη ουρά ανθρώπων στο τελωνείο στέκεται και περνάει χέρι με χέρι μεγάλες σακούλες με τα είδη στήριξης στους σεισμοπαθείς που μαζεύτηκαν εντός μόλις λίγων 24ωρων στη Λέσβο.

Την Πέμπτη 9/2 όλα τα δέματα ταξίδεψαν με το πλοίο Seda Jale των Jale Tours με τον καπετάνιο να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στην κάμερα. Τις ευχαριστίες του εκφράζει ο εκπρόσωπος του Fotis Tours, Φώτης Αβντάν: «Μαζέψαμε πάρα πολλά πράγματα και ακόμα έρχονται από Μήθυμνα, Πλωμάρι, Καλλονή».

Θυμίζουμε ότι δεκάδες κούτες και δέματα με είδη πρώτης ανάγκης συγκέντρωσε η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου σε συνεργασία με τουριστικούς πράκτορες της Μυτιλήνης για τους σεισμοπαθείς συνανθρώπους μας στην Τουρκία και τη Συρία.

Η προσπάθεια ξεκίνησε την Δευτέρα και η ανταπόκριση των πολιτών και των επαγγελματιών του τουρισμού, αλλά και των εθελοντών όπως της Συνύπαρξης και Επικοινωνίας στο Αιγαίο να στηρίξουν την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας ήταν συγκινητική.

Η δεύτερη αποστολή θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου και ήδη μοιράζονται τα πρώτα δέματα από τη Λέσβο.

Ο Άρης Λαζαρής τόνισε τη σημασία της βοήθειας από τη Λέσβο. Ας σημειωθεί ότι στις 14 Φεβρουαρίου θα φύγει αποστολή στη Συρία μέσω Αθήνας.

Related Articles

Back to top button