ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΜΥΤΙΛΗΝΗΤΟΠΙΚΑΥΓΕΙΑ

«Αυτός ο υπέροχος Ανθρωπος και Λειτουργός της Υγείας»

Στο ήθος, στην αξιοπρέπεια και στην απέραντη ανθρωπιστική προσφορά του γνωστού γιατρού εντατικολόγου Παίδων αναφέρεται Ανδρέα Ηλιάδη αναφέρεται με ανακοίνωσή της η κοινότητα Συκαμνιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γιατρός κ. Ηλιάδης την περίοδο της μεταναστευτικής – προσφυγικής κρίσης το 2015 -2016 είχε μεταβεί στη Σκάλα Συκαμνιάς προκειμένου να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες στους πρόσφυγες που κινδύνευαν να πνιγούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κοινότητας Συκαμνιάς:

«Η ταπεινότητα και η σεμνότητα ενός κορυφαίου σε μέγεθος Ανθρωπιάς και ικανότητας στην άσκηση των ιατρικών του καθηκόντων δεν θα μπορούσε να μας αφήσει ασυγκίνητους εμάς όλους τους απλούς πολίτες και συντοπίτες της μικρής Σκάλας Συκαμιάς που τον έζησε όταν έσωζε αυτός και η ομάδα του πρόσφυγες που κινδύνευαν να πνιγούν κατά τη διάρκεια των ατέλειωτων προσφυγικών ροών στο έτος 2015-2016.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης ήλθε εθελοντικά να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο τόπο υποδοχής των προσφύγων. Κουβαλούσε όμως εκτός από τις υψηλές και απόλυτα εξειδικευμένες γνώσεις του και μία πλήρως εξοπλισμένη ιατρική μονάδα με άτομα που είχαν γνώσεις στις διασώσεις ατόμων καθώς επίσης και ιατρικά όργανα(απινιδωτές, καρδιογράφους, οξύμετρα και πολλά άλλα) που στο τέλος τα δώρισε στο χωριό για τη περαιτέρω λειτουργία και χρήση για τους μόνιμους κατοίκους του χωριού.

Αγαπητέ και φίλε Ανδρέα, η προσφορά σου και το τεράστιο μέγεθος της αυταπάρνησης σε συνδυασμό με το μεγάλο ειδικό βάρος των ιατρικών σου ικανοτήτων δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο από εμάς τους απλούς κατοίκους του χωριού της Σκάλας Συκαμιάς. Σε αγαπήσαμε, αφού ζήσαμε όλοι το μεγαλείο της αυταπάρνησής σου και της πιστής τήρησης στον όρκο του Ιπποκράτη που με σεβασμό στον Άνθρωπο έδωσες. Η τοπική κοινωνία της Σκάλας Συκαμιάς αλλά και η ευρύτερη Κοινωνία των ανθρώπων της αλληλεγγύης ευγνωμονούσα σε αναθυμάται με νοσταλγία και ελπίζει να σε υποδεχθεί στο μέλλον ως απλό πολίτης στον όμορφο τόπο που έζησες στους δύσκολους καιρούς και να σου σφίξει εγκάρδια το χέρι εγκολπώνοντας με τη πράξη αυτή όλη της την αγάπη και τον σεβασμό της».

STONISI

Related Articles

Back to top button