ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΜΥΤΙΛΗΝΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από το Blue Sea ξεκινούν οι μπουλντόζες στην προκυμαία της Μυτιλήνης

Μετά τις 14 Νοέμβρη ξεκινά το έργο της ανάπλασης από ένα μέτωπο και έως τις γιορτές αναμένεται να ολοκληρωθεί το τμήμα μέχρι την Εφορία. Ανησυχία για τις πέργκολες που απομακρύνονται οριστικά

Μετά τις 14 Νοεμβρίου μπαίνουν οι μπουλντόζες στην προκυμαία της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του έργου που ξεκινά και αναμένεται να έρθουν τα πάνω κάτω στην καθημερινότητα της πόλης και των καταστημάτων που βρίσκονται στην περιοχή.

Όσο και αν κάποιος αναγνωρίζει την αναγκαιότητα ανάπλασης της προκυμαίας, της βιτρίνας ουσιαστικά της Μυτιλήνης, δεν μπορεί να παραβλέψει τα προβλήματα και τις αρρυθμίες που θα προκύψουν για τους επόμενους 18 μήνες στην καρδιά του αστικού ιστού εκεί που δραστηριοποιούνται δεκάδες καταστήματα επιχειρήσεις, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρχικό πλάνο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ήταν το έργο να ξεκινήσει σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα, από το ξενοδοχείο Blue Sea και από το Φανάρι και την οδό Χριστουγέννων ’44. 

Το πλάνο αυτό ωστόσο διαφοροποιήθηκε στη συνέχεια μετά τη συνάντηση που έγινε με τους επιχειρηματίες της περιοχής οι οποίοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τα δύο μέτωπα με δεδομένο ότι πλησιάζει η περίοδος των εορτών και οι σκαμμένοι δρόμοι θα δυσκολέψουν τη λειτουργία κυρίως των καταστημάτων στην οδό Χριστουγέννων ’44.

Τελικά το έργο θα ξεκινήσει από το ξενοδοχείο Blue Sea με στόχο έως τα Χριστούγεννα να γίνουν τα πρώτα 50 μέτρα μέχρι το περίπτερο της Εφορίας. Ο λόγος σύμφωνα με πληροφορίες που έγινε αυτή η επιλογή είναι επειδή η Τεχνική Υπηρεσία θέλει να δει σε πρώτη φάση τους ρυθμούς που δουλεύει ο εργολάβος και να υπολογίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τους χρόνους εκτέλεσης των εργασιών. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν δεσμεύσεις, από την πλευρά της τεχνικής εταιρείας  ότι θα μπούνε διπλές βάρδιες στη διάρκεια του έργου ώστε να συντομεύσουν οι χρόνοι εκτέλεσής του.

Μετά τις γιορτές και μέσα στον Ιανουάριο, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει και το δεύτερο μέτωπο από την οδό Χριστουγέννων ’44 με στόχο έως το Πάσχα που θα ανοίξει ο καιρός το έργο να έχει προχωρήσει και να έχει κλείσει ορισμένα σημαντικά μέτωπα μπροστά από τις καφετέριες.

Ένα από τα μεγάλα ζητήματα που ανοίγουν με την έναρξη των εργασιών στην προκυμαία είναι η απομάκρυνση όλων των πρόσθετων κατασκευών μπροστά από τα καταστήματα, οι οποίες ως γνωστόν τους χειμερινούς μήνες στήριζαν σημαντικά τη λειτουργία τους, προσθέτοντας επιπλέον τετραγωνικά.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου, οι πρόσθετες κατασκευές δεν θα επιστρέψουν και στη θέση τους θα τοποθετηθούν ομπρέλες, οι οποίες όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποστηρίξουν τη χειμερινή λειτουργία των καταστημάτων, τα οποία χάνουν μεγάλο μέρος της δυναμικής τους.

Το θέμα των πρόσθετων κατασκευών αναμένεται να  απασχολήσει και στο μέλλον τους επιχειρηματίες της περιοχής οι οποίοι βλέπουν να διαταράσσονται οι ισορροπίες στην προκυμαία της Μυτιλήνης που αποτελεί τη βασική πιάτσα των καταστημάτων καφέ και διασκέδασης της πόλης.

tonisi.gr

Related Articles

Back to top button