ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β.ΑΙΓΑΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκατάσταση καμπαναριού στο Ιερό Ναό Παμμεγιστών Ταξιαρχών Παππάδου

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρέστη την Κυριακή 25.09.2022 στην  τελετή εγκαινίων για την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης του Κωδωνοστασίου του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης  ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Αρώνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου Πανάγος Κουφέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταναστευτικής Κρίσης και Αθλητισμού Δημήτρης Κουρσουμπάς,  ο ειδικός Σύμβουλος της Περιφέρειας Γεώργιος Σίμος,  ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ευστράτιος Τσομπανέλλης, αυτοδιοικητικοί και πλήθος πιστών.

Στη διάρκεια της τελετής διάχυτη ήταν η συγκίνηση, καθώς το έργο ήταν υπόσχεση και είχε ξεκινήσει με ενέργειες του αείμνηστου Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στρατή Αρώνη, το οποίο ολοκληρώθηκε από τον Περιφερειάρχη ως απόδοση τιμής στη μνήμη του εκλιπόντα συνεργάτη και φίλου του.

 «Στρατή Αρώνη, Κτηνίατρε , φίλε μας πολυαγαπημένε , σε θυμόμαστε», τόνισε ο Περιφερειάρχης  στο μικρό λογύδριο που εκφώνησε με συγκίνηση, αναφερόμενος στην ιστορία του κωδωνοστασίου που ξεκινά από το μακρινό 1911 και τις προσπάθειες που έγιναν από τον αείμνηστο Εκτελεστικό Γραμματέα και τον ίδιο , προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο με προϋπολογισμό 94.690 ευρώ. Προς τιμήν του μάλιστα στο σημείο τοποθετήθηκε και επιγραφή με το όνομα του.

H ανάρτηση του Αντπεριφερειάρχη Π. Κουφέλου: 

Ο Περιφερειάρχης κ.Κώστας Μουτζούρης παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ κ.Χαράλαμπου Αθανασίου, αυτοδιοικητικών και πλήθος κόσμου, αναφέρθηκε εκτενώς για την ιστορία του κωδωνοστασίου αλλά και για την όλη προσπάθεια που κατέβαλε ο ίδιος προσωπικά, για να ολοκληρωθεί το έργο καθώς και το πόσο σημαντική ήταν η συμβολή του αείμνηστου Στρατή Αρώνη, στη μνήμη του οποίου τοποθετήθηκε και αναμνηστική μαρμάρινη πλακέτα.

Ψηλό, επιβλητικό, μοναδική φιγούρα που αφήνει τη σκιά του στα υπόλοιπα οικοδομήματα και τα στενά σοκάκια του όμορφου Παπάδου της Γέρας, στέκει αγέρωχο, φρουρός του χωριού από το 1911, για να θυμίζει το χρόνο που περνά.

Στην όψη του, δεν μένει κανείς ασυγκίνητος, ούτε επισκέπτης ούτε χωριανός.

Η πολιτική βούληση για έργα πνοής, δεδομένη, η δε αναπτυξιακή πολιτική της Περιφέρειας Β. Αιγαίου συνεχίζεται.

Μια υπόσχεση που είχε δοθεί προεκλογικά, τηρήθηκε και παραδόθηκε σήμερα.

Η εμπιστοσύνη του κόσμου αυξάνει τις μεγάλες δυνατότητες που δίνονται για δράση.

Η βούληση των συμπολιτών μας και οι επιθυμίες τους, δυναμώνουν τις αξίες που ως κοινωνία υπηρετούμε.

lesvosnewsnet.gr

Related Articles

Back to top button