ΑΓΡΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛΕΣΒΟΣ

Απλήρωτοι αρκετοί δικαιούχοι της στρεμματικής στη Λέσβο

Με προβλήματα διεξήχθη η πληρωμή της στρεμματικής επιδότησης για τους ελαιώνες των μικρών νησιών του Αιγαίου, που αφορά και την Λέσβο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές σημαντικός αριθμός των δικαιούχων ενδεχομένως που αγγίζει και ξεπερνά το 20% δεν πιστώθηκε της επιδοτήσεως. Σημειώνεται ότι συνήθως στο ποσοστό που εκδηλώνονται προβλήματα δεν ξεπερνά το 3% επί του συνόλου των δικαιούχων της Λέσβου.

Το ποσό της επιδότησης είναι 13,7ευρώ ανά στρέμμα.

Το πρόβλημα που εκδηλώθηκε στην πληρωμή εκτιμάται ότι οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή έγινε εσπευσμένα την εβδομάδα που προηγήθηκε των εκλογών και δημιουργήθηκε πρόβλημα κατά την διασταύρωση των στοιχείων με επίπτωση στις πληρωμές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναμένεται διευκρινιστική εγκύκλιος από τα κεντρικά του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων Ι ΟΠΕΚΕΠΕ που εποπτεύεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.  Στην διευκρινιστική ζητείται να απαντηθεί πόσοι και γιατί έχουν μείνει εκτός πληρωμής και πότε αναμένεται αυτή να ολοκληρωθεί.

Διευκρινιστική είχε ζητηθεί και για προβλήματα που παρατηρήθηκαν στην καταβολή οικονομικής ενίσχυσης για πρόβατα που έγινε προ ημερών και αφορούσε κτηνοτρόφους, χωρίς ωστόσο αυτή να έχει απαντηθεί μέχρι τούδε.

Related Articles

Back to top button