ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απάντηση Στρατή Μανωλακέλλη στο Δήμο Μυτιλήνης

Αξιότιμοι κύριοι της Δημοτικής Αρχής,

Μετά  λύπης μου διαπιστώνω ότι στο πλαίσιο της κοντόφθαλμης πολιτικής που εφαρμόζετε δεν μπορείτε να διακρίνετε μια αμιγώς θεσμική επιστολή όπως αυτή που απέστειλα εκπροσωπώντας τη Διοικούσα Επιτροπή (ΔΕ)  του ΤΕΕ ΒΑ από μια επιστολή που στοχεύει σε μικροπολιτικά παιχνίδια όπως ισχυρίζεστε. Το έγγραφο στάλθηκε  ως Τεχνικό Επιμελητήριο και είχε χαρακτήρα θεσμικό, καθώς η ΔΕ  απαρτίζεται από εννέα μέλη από όλους τους συνδυασμούς, ενώ εσείς απαντήσατε σε προσωπικό τόνο εναντίον μου προβαίνοντας σε βαριές και αδικαιολόγητες εκφράσεις που δεν τιμούν ούτε εσάς ούτε και το θεσμό της Δημοτικής Αρχής.  Είμαι αναγκασμένος λοιπόν να σας απαντήσω επί προσωπικού απεμπολώντας τη θεσμική μου ιδιότητα.

  • Αναφέρετε ότι έχετε εξασφαλίσει την προέγκριση του έργου, περιμένοντας την τελική έγκριση δημοπράτησης. Από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν δεν έχετε λάβει προέγκριση δημοπράτησης για να συμβασιοποιηθεί το εν λόγω έργο, αφού δεν έχετε εκδώσει ακόμα την απαιτούμενη οικ. άδεια. Επικαλείστε δε την ειδική άδεια της Γενικής Δ/νσης ΠΕΧΩ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που στην παρ.3.5 αναφέρει…. «Θα γίνεται ανά τακτά διαστήματα ποιοτική ανάλυση των στραγγιδίων και των λοιπών υγρών δειγμάτων από τα σημεία δειγματοληψίας (π.χ. μια φορά ανά 3 μήνες), τα αποτελέσματα των οποίων θα καταγράφονται σε θεωρημένο βιβλίο το οποίο θα είναι στη διάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών για κάθε έλεγχο. Τα αποτελέσματα αυτών των αναλύσεων θα καθορίσουν για πόσα χρόνια θα συνεχιστεί η παρακολούθηση του χώρου και θα παραδοθεί για τις μελλοντικές χρήσεις που αναφέρονται μετά από έγκριση της Δ/νσης ΠΕ.ΧΩ. Περ. Βορείου Αιγαίου μετά από κατάθεση του αναλόγου αιτήματος». Το ότι δύναται να αλλάξει χρήση, δεν σημαίνει ότι μπορεί να θεμελιωθούν κτίρια, με κατηγορία εδάφους Χ, όπως αναφέρω και παρακάτω.
  • Το Π.Τ. του ΤΕΕ ποτέ δεν αντιτάχθηκε να μη γίνει στην περιοχή πάρκο αναψυχής με φύτευση όπως είναι σε όλες τις προηγμένες ευρωπαϊκές και μη χώρες, με παράλληλη αναβάθμιση στις περιοχές Επάνω Σκάλας, Συνοικισμού και Λαγκάδας., Αναφέρθηκε καθαρά και με σαφήνεια (εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την γενικότερη ασφάλεια και λειτουργία του έργου), τόσο στα γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου όσο και στα κτίρια για τα οποία αναφέρετε μάλιστα ότι θα γίνουν επί βραχώδους εδάφους. Σας παραθέτω λοιπόν το διάγραμμα κάλυψης της παρέμβασης που θέλετε να υλοποιήσετε σε συνδυασμό με την παλιά χωματερή, για το που προβλέπονται να γίνουν τα γήπεδα και τα κτίρια.
  • Γνωρίζετε επίσης από τα δεκάδες έργα που έχετε εκτελέσει ότι σε δρόμους (άσφαλτο ή μπετό), που είναι συμπυκνωμένοι με κατάλληλα υλικά, υπάρχουν πάντα διαφορικές καθιζήσεις, πόσο μάλλον στη συγκεκριμένη περίπτωση που η υπόβαση από σκυρόδεμα βρίσκεται πάνω σε απορρίμματα .
  •  Όσον αφορά την περίπτωση του παλαιού κολυμβητηρίου η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής ήταν να γίνει Παλαί ντε Σπορ. Γιατί δεν προχώρησε αυτή η εξαγγελία; Πείτε επιτέλους την αλήθεια στους δημότες, και τι πραγματικά συνέβη στη συνάντηση που είχατε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ ΑΕ  κ. Στέφανο Βλαστό και για ποιο λόγο δεν προχώρησε η πρόταση. Σαν Περιφερειακό Τμήμα δικαιωνόμαστε όταν από την αρχή θέταμε θέμα νομοθετικών αγκυλώσεων που δε θα επέτρεπαν εντός του λιμένα να κατασκευασθεί γήπεδο μπάσκετ και τελικά εισακουστήκαμε να γίνει στον Δημοτικό Χώρο του Καρά Τεπέ.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να σας ξεκαθαρίσω ότι τόσο η υπόθεση του παλαιού κολυμβητήριου όσο και το θέμα του πάρκου αναψυχής στη παλαιά χωματερή συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του ΠΤ του ΒΑ, (τα πρακτικά είναι στη διάθεσή σας) αντίθετα με ότι ισχυρίζεστε περί δημοκρατίας και δημοκρατικών θεσμών. Σας εφιστώ την προσοχή λοιπόν καθώς προβήκατε σε πολίτικο ολίσθημα επιλέγοντας να απευθυνθείτε σε εμένα προσωπικά κατηγορώντας με, με απαράδεκτους ισχυρισμούς. Σας καλώ μάλιστα να επανέλθετε στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης και να απαντάτε σε κάθε θεσμική κριτική του έργου σας με σοβαρότητα και ειλικρινή αισθήματα προς το συμφέρον της πόλης. Τέλος, δεν θίξαμε συναδέλφους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, καθώς όλοι γνωρίζουμε πού είχε ανατεθεί η εν λόγω μελέτη. Στην επιστολή σας αναφέρετε ότι έχουν γίνει οι απαιτούμενες από το νόμο μελέτες. Σας καλώ λοιπόν να τις δημοσιοποιήσετε υπογεγραμμένες [υδραυλικές, στατικές με έδαφος κατηγορίας Χ, καθώς και την απαιτούμενη γεωτεχνική μελέτη σύμφωνα με Ελληνικό Αντισεισμικό Κανονισμό Κεφ.2 σελ 63, πίνακας. 2.5].

Ιδού η Ρόδος…

Υ.Γ: Το ΤΕΕ δεν είναι οργανισμός ανάπτυξης, είναι η ίδια η ανάπτυξη, που στηρίζεται σε πολλαπλά στελέχη, σε σύνθετες δυνάμεις για να εξαχθεί  συγκλίνουσα πορεία.

Θα πρέπει να ξέρετε, ότι η θέση του προέδρου του ΤΕΕ δεν είναι κατόπιν διορισμού, για να απευθυνθείτε στην Κεντρική Διοίκηση, είναι αιρετή, και δεν έχω ‘μετεκλογικά γραμμάτια’ έναντι κανενός. Οι συνάδελφοι, μέλη του ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου με έχουν εκλέξει για 3η συνεχόμενη φορά Πρόεδρο, είναι τιμή μου να υπηρετώ το Τμήμα και να τους εκπροσωπώ, και αυτό είναι η απάντησή μου ‘’στις σκοπιμότητες’’ που μου προσάπτετε.

Με εκτίμηση,

Στρατής Μανωλακέλλης

Related Articles

Back to top button