ΕΛΛΑΔΑΛΕΣΒΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έρχεται το Open Farm Days

Το διήμερο 28 και 29 Μαϊού θα είναι ανοιχτά για επίσκεψη δεκάδες αγροκτήματα σε όλη την χώρα, 3 εξ αυτών στη Λέσβο

Ημέρες ανοιχτών αγροκτημάτων (Open Farm Days) είναι ένας νέος θεσμός που επιδιώκει να φέρει πιο κοντά στα αγροκτήματα τους κατοίκους των πόλεων.

 Όσοι θέλουν να γνωρίσουν από κοντά την ζωή και την λειτουργία των αγροκτημκάτων θα έχουν την ευκαιρία να τα επισκεφθούν το ιήμερο 28 & 29 Μαΐου.  Ανάμεσα στα δεκάδες αγροκτήματα που θα είναι ανοιχτά αυτές τις μέρες περιλαμβάνονται και 3 αγροκτήμαυτα της Λέσβου, τα οποία ανοίγουν τις πύλες τους και προσκαλούν τους επισκέπτες να μοιραστούν τοπικές ιστορίες, να ξεναγηθούν στους χώρους του κάθε αγροκτήματος, να λάβουν μέρος σε εργαστήρια και να αγοράσουν προϊόντα που καλλιεργούνται και παράγονται τοπικά.

Τα αγροκτήματα της Λέσβου που συμμετέχουν στο Open Farm Days είναι το αγρόκτημα Χλιαρά στην Ερεσσό, το αγρόκτημα Filia γη στη Φίλια και η φάρμα Καριοφύλλη στον Λεπέτυμνο.

To Open Farm Days είναι ένας ετήσιος θεσμός που αφορά ανοιχτά επισκέψιμα αγροκτήματα και μονάδες παραγωγής τροφίμων του δικτύου open farm, σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

Δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τους παραγωγούς και να κατανοήσουν από πού προέρχεται η τροφή τους.

Είναι ένα πέρασμα στα παρασκήνια για να γνωρίσουμε τον ζωτικό ρόλο που έχουν οι αγρότες στη φροντίδα της υπαίθρου και την βιωσιμότητα τους αγροοικοσυστήματος.

Βιώνουμε έτσι τον πραγματικό αγροτουρισμό στην Ελλάδα και δοκιμάζουμε τοπικά προϊόντα απευθείας από τον παραγωγό.

Όλες οι εκδηλώσεις διαθέσιμες που θα πραγματοποιηθούν είναι διαθέσιμες online: openfarm.gr/events Περισσότερες πληροφορίες για τον θεσμό: openfarmdays.gr

tonisi.gr

Related Articles

Back to top button