ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ένοχος ο γυμναστής για παρενόχληση μαθήτριας‑ Δικαιωμένη η οικογένεια

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για χάδια και μηνύματα του: «Δεν ήρθες πολύ κοντά μου»

Ένοχος κατ’ εξακολούθηση για το αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικης μαθήτριας 14 ετών σε πρώτο βαθμό κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης, γυμναστής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δίδασκε χρόνια σε σχολεία της Λέσβου. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ μετά την απόφαση ο γυμναστής άσκησε έφεση.

Στη δίκη που είχε λάβει αναβολές, κατέθεσαν η μητέρα της μαθήτριας, ο πατέρας της και η ίδια που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Από την πλευρά του κατηγορουμένου μάρτυρες υπεράσπισης ήταν οχτώ εκ των οποίων: ένας παλιός φίλος του που η κόρη του ήταν μαθήτρια του γυμναστή, μία μαθήτριά του πριν από 30 χρόνια, μία μαθήτριά του την περίοδο 2006-2008, μία μητέρα παλιότερης μαθήτριάς του, ο αδερφός του διευθυντής του δημοτικού σχολείου της περιοχής και η σύζυγος του γυμναστή.

Ας σημειωθεί ότι ο καθηγητής φυσικής αγωγής έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα απο το 2018 όταν έγινε η καταγγελία, ενώ έπειτα από σχετική ΕΔΕ που έγινε μόνο αναφορικά με τα μηνύματα που έστελνε στο facebook και όχι για ασελγείς συμπεριφορές ή χάδια, του έγινε σύσταση για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η ίδια μαθήτρια όπως έχει προκύψει από δύο διαφορετικές δικαστικές υποθέσεις με διαφορετικούς ενόχους βρέθηκε θύμα ασέλγειας από δύο καθηγητές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχική της υγεία από μικρή έως σήμερα που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο γυμναστής ξεκίνησε να στέλνει μηνύματα στο facebook της μαθήτριας έναν χρόνο πριν ακόμα την έχει στην τάξη του, όπως «Εσένα σε συμπαθώ πολύ», με τα μηνύματα καθώς περνάει ο καιρός να κορυφώνονται μετά τα μαθήματα «Δεν ήρθες πολύ κοντά μου». 

Μάλιστα για την περίοδο που έστελνε τα απρεπή μηνύματα, καθώς δεν ήταν καθηγητής της ακόμα, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες τόσο από τους δικαστές, αλλά και με πρόταση Εισαγγελέα.

Η μαθήτρια ζούσε έναν εφιάλτη ο οποίος ξύπνησε με τις ερωτήσεις της υπεράσπισης μέσα στο δικαστήριο. Δεν ήξερε πώς να αντιμετωπίσει τα μηνύματα του καθηγητή, ο οποίος τις έλεγε ότι θα της βάλει 14. Για όλα αυτά τα μηνύματα και την απειλή του, ο αδερφός του υποστήριξε ότι νιώθει οικειότητα με τους μαθητές, ότι θέλει να κατέβει στο επίπεδό τους και ότι γενικώς… έτσι μιλάει. «Κουκλάκι», «κορίτσαρε» και άλλοι τέτοιοι χαρακτηρισμοί ακούστηκαν από την υπεράσπιση για άλλες περιπτώσεις μαθητριών που τις αποκαλούσε έτσι και το θεώρησαν λογικό λόγω του… χαρακτήρα του, καθώς ήταν αγαπητός στη μαθητική κοινότητα που πάντα τον επέλεγε ως συνοδό στις πενθήμερες εκδρομές.

Ο γυμναστής στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι η οικογένεια της μαθήτριας τον είχε βάλει…στο μάτι, επειδή είχε υπερασπιστεί έτερο καθηγητή που κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση, μεταξύ άλλων μαθητριών και στην ίδια τη μαθήτρια. Τόνισε δε ότι ήταν συμμαθητής με τη γιαγιά της μαθήτριας και την έβλεπε απομονωμένη, ότι δεν της άρεσε η γυμναστική, από την οποία η ίδια ζήτησε απαλλαγή προκειμένου να μην τον βλέπει, καθώς ήθελε να την κοινωνικοποιήσει.

Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής ήταν ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης που προέβη σε δηλώσεις μαζί με την οικογένεια, ενώ συνήγορος υπεράσπισης του γυμναστή ήταν η Πελαγία Ανδριώτου που όμως δεν θέλησε να προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο για την απόφαση.

Πηγή : stonisi.gr

Related Articles

Back to top button