ΕΛΛΑΔΑΛΕΣΒΟΣΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ένας Λέσβιος στην καινοτόμα συνεργασία ΕΚΠΑ και Yale

Ως παιδιά, μεγαλώσαμε σε νησιά» ανέφερε ο καθηγητής, Νικόλας Θωμαΐδης στο «Pharos Summit 2022»: Συνεργασία στην Ανώτατη Εκπαίδευση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ
«Ως παιδιά, μεγαλώσαμε σε νησιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νικόλας Θωμαϊδης, καθηγητής Χημείας στο ΕΚΠΑ, συντοπίτης μας από τη Γέρα, στο Pharos Summit για τον ίδιο και τον συνεργάτη του, Β. Βασιλείου, καθηγητή Περιβαλλοντικής Υγείας του Yale, «όπου ο δρόμος προς την γνώση δεν είναι πάντα προφανής και οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια καθιστούν τον δρόμο προς την γνώση – στο υψηλότατο επίπεδο – για τους νέους της χώρας μας πιο εύκολο από ποτέ».

Αυτά δήλωσε ο Νικόλας Θωμαϊδης το πρωί της Δευτέρας στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στη Σύνοδο για την Ελληνοαμερικανική Συνεργασία στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, παρουσία εκπροσώπων από όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και από 30 κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, καθώς και εκπροσώπων των Κυβερνήσεων των δύο κρατών.

Η εκδήλωση, στην οποία καλωσόρισε τους προσκεκλημένους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης (ΙΙΕ) των ΗΠΑ, την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και το Ίδρυμα Fulbright.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ανακοινώθηκε και η Ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης του φημισμένου Πανεπιστημίου Columbia στην Αθήνα, για ακαδημαϊκή διάδραση με τους καθηγητές, φοιτητές και ερευνητές μας.

Τι είπε ο Νικόλας Θωμαϊδης:

«Προέρχομαι από ένα νησί, τη Λέσβο και ο δρόμος προς την γνώση μέσα από ποιοτικές σπουδές δεν ήταν πάντα εύκολος.
Είναι ένα μεγάλο βήμα για όλους εδώ να γνωρίζουμε ότι οι φοιτητές μας θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με ορισμένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο και ότι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα καινούργιο ακαδημαϊκό σύμπαν.
Σήμερα δεν είναι μόνο η αρχή μιας συνεργασίας, αλλά ένα τεράστιο βήμα στην πανεπιστημιακή πρόσβαση και συμπερίληψη.
Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια συμμετείχαμε σήμερα στην εναρκτήρια εκδήλωση του «Pharos Summit 2022», της Συνόδου για την ελληνοαμερικανική συνεργασία στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Και με αυτά τα λόγια, πλάι στον συνάδελφο και συνεργάτη στο εγχείρημα αυτό Βασίλη Βασιλείου του Yale, παρουσιάσαμε εισαγωγικά τη νέα, φιλόδοξη και καινοτόμο συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστήμιο Αθηνών – University of Athens και του Yale University, που μεταξύ άλλων προβλέπει την ανταλλαγή φοιτητών από τα δύο κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα και την παρακολούθηση μαθημάτων άνευ διδάκτρων.»

Πηγή : stonisi.gr

Related Articles

Back to top button