ΜΥΤΙΛΗΝΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκαναν πράξη το όραμα!

Παύλος Τριανταφυλλίδης και Γιώργος Πλακωτάρης οι στυλοβάτες της προσπάθειας για τη μεταμόρφωση της ιστορικής περιοχής της Μυτιλήνης

Αναμφίβολά μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τους Παύλο Τριανταφυλλίδη και Γιώργο Πλακωτάρη ως τους αφανείς ήρωες του τεράστιου έργου που πραγματοποιήθηκε και θα συνεχίσει να υλοποιείται στο Κάστρο της Μυτιλήνης.Η συνεργασία και η συναντίληψη που είχαν οι δυο τους, ο ένας με την ιδιότητα του ως προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου και ο άλλος ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου για το πώς θα γίνει πράξη το όραμα της μεταμόρφωση της ιστορικής αυτής περιοχής και της Μυτιλήνης γενικότερα οδήγησε στο καλύτερο αποτέλεσμα.

«Αυτός ο τόπος άλλαξε και είμαι περήφανος που το μοιραστήκαμε όλο αυτό με τους πολίτες της Μυτιλήνης και τους επισκέπτες». Με αυτά τα λόγια ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου, Γιώργος Πλακωτάρης υποδέχθηκε τον κόσμο που συμμετείχε στις εκδηλώσεις το Σάββατο και την Κυριακή στο Κάτω Κάστρο και στα Τσαμάκια στο πλαίσιο του BigCityFestival.

Λίγο πριν το τέλος των δραστηριοτήτων της Κυριακής κατά την έναρξη της συναυλίας με τη γνωστή ερμηνεύτρια Ανδριάνα Μπάμπαλη, ο Γιώργος Πλακωτάρης και Παύλος Τριανταφυλλίδης, μίλησαν για τα έργα αυτά που άλλαξαν συνολικά το τοπίο και ανέδειξαν την ιστορική ταυτότητα της πόλης μας.

«Όλος αυτός ο χώρος είναι κατασκεύασμα του ανθρώπου, σημείωσε ο κ. Πλακωτάρης και στον άνθρωπο πρέπει να επιστρέψει . Ας καταλάβουμε το χώρο που μας ανήκει. Έγιναν σημαντικά έργα στην περιοχή και θα γίνουν ακόμη περισσότερα».

Στην ομιλία του ο Παύλος Τριανταφυλλίδης σημείωσε πως το έργο στο Κάτω Κάστρο αναβαθμίζει τουριστικά και πολιτιστικά την Επάνω Σκάλα βάζοντας ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη του καταπονημένου αυτού τόπου.«Αυτό το έργο θα αποδοθεί στο κοινό και θα το βιώσουν οι πολίτες της Μυτιλήνης και οι επισκέπτες, ως κομμάτι της καθημερινότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς αυτού του τόπου».

stonisi.gr

Related Articles

Back to top button